26 omkom i syklon i India og Sri Lanka

Syklonen Ockhi har etterlatt seg 13 døde på Sri Lanka og like mange i de sørindiske delstatene Kerala og Tamil Nadu siden fredag. Et titall fiskere er savnet.

SYKLON: En tom fiskebåt ligger i sjøen utenfor Thiruvananthapuram i den indiske delstaten Kerala etter at mannskapet ble reddet i land. Foto: AP / NTB scanpix
SYKLON: En tom fiskebåt ligger i sjøen utenfor Thiruvananthapuram i den indiske delstaten Kerala etter at mannskapet ble reddet i land. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Myndighetene på Sri Lanka opplyser at 77.000 mennesker er berørt av ekstremværet. Nesten 4.000 innbyggere er innkvartert i leirer som myndighetene har etablert etter at syklonen har ført til omfattende skader på boliger og eiendommer.

På fastlandet noen få mil lenger nord har syklonen ført til tilsvarende skader. Der melder indiske myndigheter om til sammen 13 døde i de to sørlige delstatene Kerala og Tamil Nadu.

Fem av ofrene omkom i Kanyakumari på Indias sørspiss. Delstatsmyndighetene i Kerala har innlosjert 3.200 personer i midlertidige leirer.

Syklonen Ockhis bane gikk nordvest etter å ha passert Sri Lanka og den sørlige delen av India. Den har også passert den indiske øygruppen Lakshadweep i havet vest for Kerala, med kraftig vind og nedbør.

Syklonen dreide lørdag mer i retning nord og var på vei mot storbyen Mumbai på fastlandet og delstaten Gujarat som grenser til Pakistan, men er ventet å bli svekket før den når fram dit, melder Reuters.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer