Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

26 SAS-fly på bakken

Samtlige 26 DC-9-fly i SAS-flåten ble satt på bakken onsdag på grunn av manglende vedlikehold. Flere tusen passasjerer er rammet av problemet, og SAS vil trolig ikke få flytrafikken i normal gjenge før i neste uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Informasjonssjef Simen Revold i SAS Norge opplyser til Stavanger Aftenblad at det er usikkert hvor lenge flyene vil være ute av trafikk.

Årsaken til at flyene måtte settes på bakken er at SAS' tekniske egenkontroll oppdaget at selskapets tekniske avdeling ikke har utført en pålagt inspeksjon av den aktuelle flytypen.

Flyene ble innkalt til inspeksjon på Gardermoen onsdag kveld. Det er såkalt ikke-bærende element i vingen som er glemt ved den tekniske kontrollen. Den aktuelle skjøten skal etter reglene undersøkes med ultralyd.

Ifølge flyselskapet er det ingen umiddelbar fare for flysikkerheten, men SAS har likevel valgt å trekke samtlige DC-9-fly ut av rutetrafikk inntil de er kontrollert og funnet i orden.

SAS-flåten består av 170 fly, og en vesentlig del av den skandinaviske og europeiske rutetrafikken til SAS foregår med de 25 år gamle flyene av typen DC-9. DC-9-flyene trafikkerer samtlige ruter på Stavanger lufthavn Sola.

(NTB)