Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

26 sivile drept i ny massakre i Algerie

ALGER (NTB-AFP-Reuters): Minst 26 personer ble massakrert natt til lørdag i en fjellandsby utenfor Blida i Algerie, skriver lokalpressen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ofrene skal ha fått kuttet strupen - en vanlig drapsmåte blant de kriminelle bandene som herjer i Algerie. Blida ligger sør for hovedstaden Alger.

  Mellom 30 og 50 menn deltok i massakren. De fleste av ofrene var kvinner og barn i alderen fra tre måneder til 12 år. Mange av de drepte var sterkt mishandlet.

  Det er den tredje massakren på to dager. Natt til fredag i forrige uke ble 22 landsbybeboere i Tajmount nær byen Tlemcen drept i to forskjellige aksjoner.

- Fundamentalister

Myndighetene hevder at islamske fundamentalister står bak de fleste av de mange massakrene som har funnet sted i den fem år lange voldskonflikten i landet.

 Den ekstreme Væpnet islamsk gruppe (GIA) har også tatt på seg skylden for mange av nedslaktningene av sivile, men det er imidlertid høyst uklart hvem som står bak GIA. Et hovedproblem i Algerie er manglende tilgang til uavhengig informasjon.

  Rundt 70 000 har mistet livet i Algerie siden 1992, da myndighetene avlyste et valg som partiet Islamsk redningsfront (FIS) lå an til å vinne.

Hele Norges coronakart