Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

260.000 vaksinedoser forsinket

Usikre leveranseplaner fra de internasjonale vaksineleverandørene skaper mer trøbbel for Folkehelseinstituttet.

TRØBBEL: 260 000 vaksinedoser er forsinket. På Fyllingsdalen sykehjem i bergen var det stengt i slutten av oktober fordi det var tomt for vaksine i Bergen.
Foto: Tor Erik H. Mathiesen
TRØBBEL: 260 000 vaksinedoser er forsinket. På Fyllingsdalen sykehjem i bergen var det stengt i slutten av oktober fordi det var tomt for vaksine i Bergen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Helsemyndighetene venter nå på en leveranse med 260.000 doser, og det er fortsatt usikkert om neste ukes vaksineprogram kan gå som vanlig.

Direktør Geir Stene-Larsen i Nasjonalt folkehelseinstitutt påpeker at det er vanskelig å legge langsiktige planer når det britiske legemiddelselskapet GlaxoSmithKline stadig forandrer leveringsdato, melder Stavanger Aftenblad.

Folkehelseinstituttet har nylig hatt et møte med transportleverandøren Europharma, hvor det ble klart at leveringsdatoene for vaksinene også i tiden framover vil være usikre.

Kommunene skulle i løpet av onsdag ettermiddag få nærmere informasjon om levering. Etter planen skal det være vaksiner til 21 prosent av befolkningen i løpet av neste uke.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media