27 anmeldelser av seksuelle overgrep under festival i Sverige: - Primært unge jenter som er ofre

Politiet i Sverige har syv mistenkte etter overgrepsbølge under festival i Karlstad. 

POLITI PÅ FESTIVALEN: Innsatsleder Daniel Fernström er på Putte i Parken i Karlstad i helgen. Foto: TÄRNHUVUD ANNA  / Aftonbladet / IBL Bildbyrå 
POLITI PÅ FESTIVALEN: Innsatsleder Daniel Fernström er på Putte i Parken i Karlstad i helgen. Foto: TÄRNHUVUD ANNA / Aftonbladet / IBL Bildbyrå  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Karlstad har mottatt 27 anmeldelser av seksuelle overgrep under en festival i den svenske byen i helgen.

Gjerningsmennene er fra 15 til 35 år, og det er primært unge jenter i tenårene som er den formærmede part, opplyser politiet i Karlstad til Dagbladet.

- Det er større spenn i alder på gjerningsmenn enn det er i alder på ofre. Den eldste antatte gjerningsmannen er omtrent 35 år, mens den yngste er rundt 15 år. Ofrene er primært unge jenter, fra 15 år og oppover, sier Urban Bengtsson i Karlstad-politiet.

27 anmeldelser

Blant de mistenkte er minst to svenske statsborgere. Det skal også være flere enslige asylsøkere blant gjerningsmennene.

- Dette er alvorlige lovbrudd. Vi har 27 anmeldelser som vi etterforsker akkurat nå, og det er foreløpig syv mistenkte gjerningsmenn inne i bildet, sier Bengtsson

Det var under gratisfestivalen Putte i Parken i Karlstad at overgrepene skal ha funnet sted. Putte i Parken er en festivalserie som arrangeres i fire svenske byer i løpet av sommeren.

- De mistenkte har foreløpig ikke status som siktet, men er mistenkt med skjellig grunn, som det heter, opplyser Bengtsson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer