27 anmeldelser av seksuelle overgrep under festival i Sverige: - Primært unge jenter som er ofre

Politiet i Sverige har syv mistenkte etter overgrepsbølge under festival i Karlstad. 

POLITI PÅ FESTIVALEN: Innsatsleder Daniel Fernström er på Putte i Parken i Karlstad i helgen. Foto: TÄRNHUVUD ANNA  / Aftonbladet / IBL Bildbyrå 
POLITI PÅ FESTIVALEN: Innsatsleder Daniel Fernström er på Putte i Parken i Karlstad i helgen. Foto: TÄRNHUVUD ANNA / Aftonbladet / IBL Bildbyrå  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Karlstad har mottatt 27 anmeldelser av seksuelle overgrep under en festival i den svenske byen i helgen.

Gjerningsmennene er fra 15 til 35 år, og det er primært unge jenter i tenårene som er den formærmede part, opplyser politiet i Karlstad til Dagbladet.

- Det er større spenn i alder på gjerningsmenn enn det er i alder på ofre. Den eldste antatte gjerningsmannen er omtrent 35 år, mens den yngste er rundt 15 år. Ofrene er primært unge jenter, fra 15 år og oppover, sier Urban Bengtsson i Karlstad-politiet.

27 anmeldelser

Blant de mistenkte er minst to svenske statsborgere. Det skal også være flere enslige asylsøkere blant gjerningsmennene.

- Dette er alvorlige lovbrudd. Vi har 27 anmeldelser som vi etterforsker akkurat nå, og det er foreløpig syv mistenkte gjerningsmenn inne i bildet, sier Bengtsson

Det var under gratisfestivalen Putte i Parken i Karlstad at overgrepene skal ha funnet sted. Putte i Parken er en festivalserie som arrangeres i fire svenske byer i løpet av sommeren.

- De mistenkte har foreløpig ikke status som siktet, men er mistenkt med skjellig grunn, som det heter, opplyser Bengtsson.

Nyheten kommer bare få dager etter en kvinne ble voldtatt foran scenen ved en Zara Larsson-konsert.

Ingen voldtekter

Bengtsson sier gjerningsmennene har utnyttet folkehavet til å klå på unge jenter, som skal ha blitt befølt innenfor klærne, på brystene og rumpe, og forsøkt kysset mot sin vilje.

FESTIVALEN: Putte i Parken arrangeres i flere svenske byer, deriblant Karlstad. Festivalen er gratis. TÄRNHUVUD ANNA  / Aftonbladet / IBL Bildbyrå 
FESTIVALEN: Putte i Parken arrangeres i flere svenske byer, deriblant Karlstad. Festivalen er gratis. TÄRNHUVUD ANNA / Aftonbladet / IBL Bildbyrå  Vis mer

- På festival er det mange mennesker, og folk står tett inntill hverandre. Det er jo et folkehav og gjerningsmennene har utnyttet seg av det. De har operert i grupper og stått tett inntil jentene uten at folk rundt har reagert, sier Bengtsson.

Han legger til at det «takk og lov» ikke er noe som tyder på voldtekter under festivalen.

Ingen av jentene skal ha blitt fysisk skadet, ifølge politiet.

- Jentene er nedtrykt og opprørt over at de ikke kan gå på en festival uten å bli antastet. Det er klart det setter sine spor psykisk, sier Bengtsson.

Tiet om overgrep

Tidligere i år ble det kjent at svensk politi de to siste årene har tiet om guttegjenger som forgrep seg på jenter under en ungdomsfestival i Stockholm.

- Våre kvinner og jenter skal kunne gå på festival og være i det offentlige rom uten å risikere å bli antastet. For oss i Karlstad er dette et nytt fenomen, det er ikke et problem vi har stått ovenfor tidligere, hevder Bengtsson.

De siste dagene har det vært flere anmeldte voldtekter under festivaler i Sverige. Fem voldtekter ble anmeldt under Bråvallafestivalen og én voldtekt under Säljerydsfestivalen i Sverige.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer