27 år gammel mann siktet for Burger King-voldtekt

Avhøres i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) VG meldte tidligere mandag at en 27-årig mann hadde tilstått at han voldtok en kvinne på Burger King på Karl Johan i Oslo lørdag kveld, men artikkelen ble senere endret.

Politiet avviser nå at 27-åringen som er siktet for å ha voldtatt en kvinne på Burger King i Oslo, har tilstått. Siktede skal kun ha avgitt en forklaring som knytter ham til stedet og hendelsen.

- Foreløpig forklaring gjør at vi regner det som ganske sikkert at dette er riktig person, sier politiet til NRK. De understreker at mannen ikke har tilstått.

Det var VG som først meldte at mannen hadde meldt seg for politiet i Oslo og tilstått at han sto bak voldtekten.

- Som en følge av medieoppslagene meldte en person seg i vakta søndag kveld klokken 20 og kom med opplysninger som knytter ham til handlingen, sier Kari-Janne Lid, leder ved avdelingen for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, til avisa.

Avhøres i dag Mannen ble pågrepet på stedet og siktet for overfallsvoldtekt.

- Vi har planlagt et avhør av siktede i dag. Etter avhøret vil vi vurdere om han skal fremstilles for fengsling i morgen, sier Lid videre.

Det var natt til søndag politiet mottok melding om en mulig voldtekt ved Burger King-restauranten.

- Vi fikk inn en melding 00.12 om at en jente sa hun hadde blitt voldtatt. Vi er på stedet og har sperret av. Vi driver teknisk og taktisk undersøkelse, sa operasjonsleder Christian Krohn i Oslo politidistrikt til Dagbladet natt til søndag.

Kjente ikke gjerningsmannen Jenta ble kjørt til voldtektsmottaket.

- Ut fra den lille forklaringen vi har fått skal det ha vært en mann som for henne var ukjent som voldtok henne inne på toalettet, sa Krohn videre.

Politiet jobber nå med å verifisere opplysningene mannen har kommet med, og skal blant annet gjennomgå overvåkningsbilder fra restauranten på nytt.

Ifølge VG er 27-åringen, som har vært norsk statsborger siden 2010, kjent for politiet fra tidligere saker. Ifølge politiet er det ingen relasjon mellom partene.