27-åring banket mann bevisstløs på strippeklubb

Kvinnelig stripper ble vitne til at mannen (27) slo hodet til utvist gjest gjentatte ganger i flisgulvet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 27 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til tre år og et halvt års fengsel for massiv vold mot en polsk mann på og utenfor strippeklubben «Lotus» i Oslo.

Hendelsen skjedde natt til 7. mai 2007. Domfelte har tidligere jobbet som dørvakt, men var på klubben sammen med en annen dørvakt som var på jobb på stedet. Tre polske gjester, deriblant fornærmede, hadde på ulovlig vis gått ned en etasje til et lokale der stripperne har private opptredener for gjester som er villig til å betale ekstra for mer privatliv. 

De ansatte ønsket mennene ut, noe dørvakten og den domfelte valgte å etterfølge. Da mennene skulle bli geleidet ut av lokalene gjorde de motbør og det ble et basketak.

- Slo hodet mot flisgulv

Og det er ikke småjuling dommen fra Oslo tingrett beskriver. En kvinnelig stripperske ble vitne til at 27-åringen som sto tiltalt utøvde vold mot mannen.

Mens hun gjemte seg under et sminkebord i klubbens garderobe så hun at den ene polske mannen ble slått i hodet gjentatte ganger. Han kastet deretter mannen gjennom en dør med hodet først slik at glasset i døra knuste.

Liggende urørlig på gulvet satte 27-åringen seg over ham, tok tak i hodet hans og slo det mot flisgulvet minst to ganger. Stripperen som ble vitne til epsioden måtte snu seg fordi hun orket ikke å se på volden lengre, skriver Oslo tingrett.

Den domfelte mannen har hele tiden nektet for at han slo hodet hans mot gulvet, men tingretten trodde ikke på denne påstanden.

«Skambanka han inne i garderoben»

Deretter havnet domfelte og fornærmede utenfor strippeklubben. Der ble fornærmede sparket i hodet. Mannen falt i asfalten og muligens på fortauskanten. Der ble han liggende bevisstløs, ifølge dommen.

STRIPPEKLUBBEN LOTUS: 27-åringen er dømt for massiv vold mot en polsk mann etter at han blant annet slo hodet hans i et flisgulv og sparket han i hodet i mai i fjor. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud
STRIPPEKLUBBEN LOTUS: 27-åringen er dømt for massiv vold mot en polsk mann etter at han blant annet slo hodet hans i et flisgulv og sparket han i hodet i mai i fjor. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud Vis mer

Ifølge domfeltes forklaring sparket han i nødverge fordi han ble drapstruet av fornærmedes kamerater og fordi han trodde den bevisstløse mannen hadde en kniv.

Retten fester imidlertid ikke lit til dette og skriver:

«Tiltalte hadde dessuten like før skambanka han inne i garderoben.»

Den skadde polakken ble fraktet bevisstløs vekk fra stedet i ambulanse, men våknet til på sykehus.

- Kunne ha dødd

På sykehuset ble det påvist hjerneskade, flere brudd i kraniet, brudd i nesebeinet, blødning under den harde hjernehinna og mellom de tunne hjernehinnene. Ifølge en sakkyndig som vitnet i retten, kunne mannen dødd, dersom han ikke fikk behandling.

Han ble overført til et polsk sykehus. I ettertid har mannen hatt problemer med å snakke. Han er delvis lamma i ansiktet og plages med øresus og konsentrasjonsproblemer.

Vurderer anke

27-åring banket mann bevisstløs på strippeklubb

Mannens forsvarer, advokat Ketil Magnus Berg i Advokatfirmaet Furuholmen, blir ikke overrasket dersom hans klient ønsker å anke dommen i Oslo tingrett.

- Han mener han burde blitt frifunnet på grunn av nødverge, men når han først er blitt dømt er jeg fornøyd med at det ble under en mildere paragraf enn det påtalemyndigheten hevdet, sier Berg til Dagbladet.no.

Aktor i saken ønsket i utgangspunktet å straffe mannen under Straffelovens paragraf 231 som har en langt strengere strafferamme enn paragraf 229 som han ble dømt for.

- Det var også påstand om fem års fengsel som jeg mener var alt for strengt. Jeg synes også det er interessant at lekdommerne er de som ønsket å sette straffen ned, ikke hoveddommeren. Det er uvanlig, sier advokaten.

I tillegg til fengselsstraffen må 27-åringen betale polakken 400 000 kroner i erstatning og 120 000 kroner i oppreisning.