SMUGLING: Her i Aalbæk havn ble en nordmann skutt og drept av dansk politi. To andre nordmenn ble pågrepet. De forsøkte å smugle 250 kg hasj i en båt ut fra denne småbåthavnen. Her gjennomfører danske marinejegere dykk i området på jakt etter gjenstander som kan ha havnet i sjøen i skytedramaet. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SMUGLING: Her i Aalbæk havn ble en nordmann skutt og drept av dansk politi. To andre nordmenn ble pågrepet. De forsøkte å smugle 250 kg hasj i en båt ut fra denne småbåthavnen. Her gjennomfører danske marinejegere dykk i området på jakt etter gjenstander som kan ha havnet i sjøen i skytedramaet. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

27-åring ble skutt av politiet, innrømmer smugling av 250 kg hasj

I Danmark forrige helg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske 27-åringen som ble skutt og såret i en politiaksjon i Danmark forrige helg, har i avhør erkjent besittelse og transport av 250 kilo hasj.

En 49 år gammel nordmann ble drept i den dramatiske politiaksjonen.

27-åringen ble mandag ved 13-tiden framstilt for en dommer i Hjørring, der politiet hadde bedt om fire ukers varetektsfengsling, skriver den danske nettavisa nordjyske.dk.

Erkjenner besittelse Han er siktet for besittelse og transport av 250 kilo hasj, med tanke på videresalg. Siktelsen er den samme som for en 35 år gammel antatt medgjerningsmann, som er varetektsfengslet i fire uker. Han har innrømmet besittelse og forsøk på smugling av 45 kilo hasj.

27-åringen erkjente besittelse og transport av hasjen, men hevdet i retten at han ikke visste hvor mange kilo det var snakk om.

Dramatisk aksjon Det var søndag 6. januar at dansk politi slo til mot de mistenkte smuglerne i Ålbæk på Nord-Jylland.

En motorbåt kom fra Norge og inn til havna, der to nordmenn skal ha ventet med 250 kilo hasj. Politiet var imidlertid også til stede og hevder nordmennene forsøkte å flykte da politiet ga seg til kjenne. Nordmennenes båt ble innhentet av en politibåt, og det oppsto en skuddveksling da en politibetjent forsøkte å ta seg over i smuglerbåten. 49-åringen ble truffet i hodet og brystet og døde av skadene, mens politibetjenten ble såret.

Ifølge politiet var det 49-åringen som først løsnet skudd mot politiet.

Saken granskes av Den uafhængige politiklagemyndighed (DUP), som tilsvarer Spesialenheten for politisaker i Norge.

(NTB)