VOLDTATT PÅ KIRKEGÅRDEN:  Et av voldteksmannens ofre ble voldtatt på Vår frelsers gravlund. Foto: Scanpix
VOLDTATT PÅ KIRKEGÅRDEN: Et av voldteksmannens ofre ble voldtatt på Vår frelsers gravlund. Foto: ScanpixVis mer

27-åring dømt til forvaring for fem voldtekter

Må sone minst fem år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| En 27 år gammel afrikaner er dømt til forvaring med en tidsramme på sju år og minstetid på fem år etter flere voldtekter i Oslo.

Dommen falt i Oslo tingrett torsdag ettermiddag.

I tillegg til forvaring er mannen også dømt til å betale erstatning og oppreisning til de fire kvinnene på totalt cirka 1,3 millioner kroner.

Mannens forsvarer Maria Bergram Aas ba retten om ikke å dømme ham til forvaring, men bare til vanlig fengselsstraff, skriver Nettavisen.

Under rettssaken erkjente mannen å ha voldtatt fire kvinner i Oslo. Flere av kvinnene sa i retten at de fryktet for sine liv da mannen slo til.

Et av ofrene ble voldtatt på Vår frelsers gravlund i januar 2008 da hun var på vei hjem. En annen kvinne ble voldtatt natt til 28. oktober 2007 i et smug i Oslo sentrum. En måned seinere, natt til søndag 28. november, voldtok han en kvinne ved en undergang under Drammensveien på Frogner i Oslo. Kvinnen ble slått i ansiktet, dratt i håret og holdt foran nese og munn. Da mannen truet med å drepe kvinnen, sluttet hun å gjøre motstand.

Natt til lørdag 16. februar 2008 voldtok han en kvinne i en leilighet i Kirkeveien på Blindern. En stund etter disse voldtektene reiste mannen til Finland. Der ble han pågrepet for ytterligere en voldtekt, samt et voldtektsforsøk.

(NTB)