- 27-åring fortalte hvor liket lå

- Sprakk i avhør. Kunstner (32) funnet delvis nedgravd på strand på Ytre Fræna.

AVSPERRET:  Politiet sperret i går kveld av strandområdet mellom Vikan og Male på Ytre Fræna, der den 32 år gamle kunsteren fra Molde ble funnet død og delvis nedgravd ved 20-tiden i kveld. Foto: BJØRN BRUNVOLL, ROMSDALS BUDSTIKKE
AVSPERRET: Politiet sperret i går kveld av strandområdet mellom Vikan og Male på Ytre Fræna, der den 32 år gamle kunsteren fra Molde ble funnet død og delvis nedgravd ved 20-tiden i kveld. Foto: BJØRN BRUNVOLL, ROMSDALS BUDSTIKKEVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
MOLDE/OSLO (Dagbladet): Den siktede 27-åringen erkjente i går de faktiske forhold. Mannen er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at en 32 år gammel kunstner ble funnet død på en strand på Ytre Fræna i Møre og Romsdal i går.

Mannen lå delvis nedgravd i sand og stein.

27-åringen skal ha sprukket i avhør, skriver Romsdals Budstikke — rbnett.no.

Siktede skal ha pekt ut funnstedet for politiet i avhør, skriver avisa.

Kripos på vei
Klokka 12.00 holder politiet pressekonferanse om saken i Molde. Dagbladet vil vær tilstede under pressekonferansen.

Nordmøre og Romsdal har bedt om både taktisk og teknisk bistand fra Kripos. De er i dag på vei til området.

32-åringen hadde vært savnet i cirka tre døgn da han ble funnet død. Mandag ble han meldt savnet av pårørende. Ifølge politiet skal 32-åringen være tatt livet av med en gjenstand.

- Det kan være en øks eller en kniv, som er beslaglagt, sa politiadvokat Ingvild Thorn Nordheim i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Dagbladet i går kveld.

Både siktede og den avdøde er kjent av politiet fra tidligere og har tilhørt et belastet miljø.

- Skitten i tøyet
Han ble sist sett på Fræna, om lag 40 kilometer unna, ved 01-tiden natt til søndag. Det var pårørende som meldte han savnet mandag.

Mannen fra Molde var sammen med flere andre personer i et hus i Stavika på Fræna seint lørdag kveld.

Den siste observasjonen da familien ba politiet om å lete, var at mannen dro fra Fræna som passasjer i en bil med en navngitt sjåfør. Politiet bekreftet i går kveld at det er denne sjåføren som nå er siktet i saken.

Romsdals Budstikke skriver at siktede senere på natta skal ha kommet tilbake til huset. Nå var han alene og han skal ha vært skitten i tøyet.

Dagbladet har vært i kontakt med siktedes forsvarer, Morten A. Lunde. Han varsler at han ikke ønsker å kommentere saken før politiets pressekonferanse senere i dag.

Dagbladet følger saken.