27-åring fra Afghanistan skal ha blitt drept på Hamar

Var bosatt på statlig mottak.

- DREPT: Politiet vil ikke gå ut med navn eller ytterligere opplysninger, men mener det er denne kvinnen som ble funnet død, trolig drept, på Hamar. Foto: Politiet
- DREPT: Politiet vil ikke gå ut med navn eller ytterligere opplysninger, men mener det er denne kvinnen som ble funnet død, trolig drept, på Hamar. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAMAR (Dagbladet): «Kvinnen er 27 år, hun var opprinnelig fra Afghanistan og bosatt på Hamar statlige mottak Ormseter», skriver Hamar-politiet i en pressemelding i 12.30-tida.

Går ut med bilde Politiet vil ikke gå ut med navn eller mer opplysninger rundt kvinnen.

«Politiet kan bekrefte at vi har funnet en kniv på stedet men det er ukjent om det er drapsvåpenet.

«Politiet går ut med et bilde av kvinnen og vi er svært interessert i å få opplysninger fra personer som har vært i området Stormyra eller rundt Maxi Storsenter i dag, tirsdag 28. oktober. De kan ha gjort observasjoner av kvinnen og eventuelle personer hun var sammen med», skriver de i pressemeldingen.

Politiet fikk meldingen om at en kvinne var funnet død av tilfeldig forbipasserende tirsdag i 13-tida.

Politiet sperret umiddelbart av et større område rundt et nedlagt garasjeanlegg noen få kilometer utenfor Hamar sentrum. Ble kvinnen drept der, er det like ved et boligfelt.

Kort tid etter likfunnet, meldte en familie en kvinne sent i 20-åra savnet.

- Kan være samme kvinne Vi har ikke identifisert kvinnen, men vi jobber utifra en teori om at det kan være samme kvinne, sier han.

- Dersom det er den kvinnen vi tror det er, må drapet ha skjedd i dag tidlig eller i formiddag. Hun ble observert tidlig i dag, sa Thoresen i går kveld.

- Den døde kvinnen har utenlandsk utseende, mørkt hår, hun hadde på seg bukser med svarte og hvite langsgående striper og en hvit halvlang jakke. Jakka har hette med pels. Hun hadde også en sort veske, ifølge politiet.

EN DAG ETTER: Det er gått et døgn siden kvinnen ble funnet død, trolig drept, her ved en gjennomgang mellom et gammelt garasjeanlegg. Kriminalteknikere jobber fotsatt på stedet. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
EN DAG ETTER: Det er gått et døgn siden kvinnen ble funnet død, trolig drept, her ved en gjennomgang mellom et gammelt garasjeanlegg. Kriminalteknikere jobber fotsatt på stedet. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

Da hadde politiet hatt mellom fem og ti personer inne til avhør i saken.

- Ingen av dem skiller seg ut, nei, sa politiinspektør Thoresen.

Ifølge TV2 ble det funnet en kniv like ved stedet der kvinnen ble funnet.

Til Dagbladet sier politiet at det er funn på stedet og skadene på kvinnen som gjør at politiet har startet drapsetterforskning.

Maxi Storsenter - Våre kriminalteknikere arbeider nå med å undersøke stedet og vi er i gang med avhør av vitner. Vi har bedt om og får bistand fra Kripos, sa Thoresen tidligere.

- Den døde er en voksen kvinne og vi har en formening om hvem hun er, men det vil først kunne endelig fastsettes ved obduksjon og identifisering, sa politiinspektøren.

Kvinnen har utenlandsk utseende, ifølge politiet.

Et lite stykke unna det avsperrede område, ligger Maxi Storsenter. Politiet er svært interessert i å få opplysninger fra personer som har vært i området Stormyra eller rundt Maxi Storsenter på Hamar tirsdag. De kan ha gjort observasjoner av kvinnen og eventuelle personer hun var sammen med.

- Skal se på opptakene De ansatte på Esso-stasjonen like ved, sa tirsdag til Dagbladet at politiet har vært innom og snakket om overvåkningskameraene utenfor og inne på bensinstasjonen.

- Politiet skal se på opptakene. Jeg vet ikke hva som kan ha skjedd, og kjenner heller ikke til hvem kvinnen var, sa en ansatt på til Dagbladet.

PRESENNING: Krimteknikere jobber på stedet onsdag. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
PRESENNING: Krimteknikere jobber på stedet onsdag. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

- Det er klart at vi kikker på alt av tilgjengelig overvåkningsmateriale fra området. Det er en del av  jobben vår nå, sa politiinspektør Thoresen.

Tips og opplysninger kan gis Hedmark politidistrikt på telefon 40 60 28 00 eller epost tips-hedmark@politiet.no.

LETER: Det er satt opp et Sivilforsvaret-telt inne på det avsperrede området. Politiet søker etter et svar på hva som kan ha tilstøtt kvinnen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
LETER: Det er satt opp et Sivilforsvaret-telt inne på det avsperrede området. Politiet søker etter et svar på hva som kan ha tilstøtt kvinnen. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer