Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

27-åring i retten for samboerdrap

Etter å ha drept sin samboer med flere knivstikk i hode, hals, bryst og buk, lot den 27 år gamle mannen sin vel 20 år eldre venninne ligge død i fire døgn i parets felles leilighet på Tynset. I morgen møter han i Nord- Østerdal herredsrett, tiltalt for forsettlig drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det groteske drapet i påsken i år har rystet det ellers så fredelige lokalsamfunnet. Det er den første drapssaken på Tynset i nyere tid.

Retten vil i morgen ventelig få høre om et belastet miljø og et halvt års brokete samboerforhold som plutselig, etter en heftig krangel under rus, endte i tragedie.

Fire døgn

Det var 1. påskedag at den 48 år gamle Magni Løvhaug ble funnet i en blodpøl i den kommunale leiligheten på Tynset av et av sine barn. Påtalemyndigheten mener den tiltalte 27-årigen i fire døgn bodde i huset der samboeren lå død, før han stakk av.

Etter en kort tid på rømmen, tok den 27 år gamle mannen kontakt med bygdas prest. Sammen møtte de opp hos lensmannen, der 27-åringen tilsto at han fem dager tidligere hadde drept sin samboer.

Ikke utviklingshemmet

Etter varetektsfengslingen er det blitt reist tvil om tiltaltes tilregnelighet. Det er blitt framholdt at 27-åringen kan være utviklingshemmet.

- Det er han ikke, sier aktor, statsadvokat Ole Bjarne Hagen. En sakkyndig rapport om dette vil bli lagt fram i herredsretten, der det for øvrig er stevnet 35 vitner.

En uke er satt av til rettssaken på Tynset.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!