27-åring siktet etter baby-død

En 27 år gammel mann i Kristiansand er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at kjærestens åtte måneder gammel baby døde lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): 27-åringen, som stiller seg uforstående til mistanken, blir framstilt i formiddag med begjæring om varetektsfengsling. Politiadvokat Ingrid Thorsen sier at den 27 år gamle mannen foreløpig er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Siktelsen indikerer at babyen hadde omfattende ytre skader.

Mannen ble mistenkt for å ha noe med barnedødsfallet å gjøre etter at han lørdag ettermiddag hadde blitt avhørt som vitne. Han ble da pågrepet og plassert i politiarresten.

Ringte selv

Det var ambulansepersonell som først slo alarm da de lørdag formiddag ble sendt på akuttoppdrag til en leilighet i underetasjen i en villa i Framnesveien ved Bertesbukta på Lund i Kristiansand.

Meldingen til sykehuset var at babyen ikke pustet. Det var 27-åringen som ringte 113 og varslet at barnet trengte hjelp.

Ved ankomsten til sykehuset ble det konstatert at barnet ikke var i live.

Full alarm

Sykehuset varslet politiet, som umiddelbart slo alarm. Den døde gutten ble fraktet til Rettsmedisinsk institutt i Oslo, der man på overtid natt til i går foretok en foreløpig obduksjon. Den foreløpige obduksjonsrapporten indikerer at barnets ytre skader førte til dødsfallet.

Agder-politiet ba i går morges om bistand fra teknikere ved Kriminalpolitisentralen. Sammen med lokale åstedsgranskere ble kjellerleiligheten grundig undersøkt utover kvelden.

Da teknikerne forlot stedet ved 20.30-tida, tok de med seg blant annet ei dyne, ei barnevogn og en babybag.

-  Glad i barn

Mannens forsvarer Abdelilah Saeme reiste i går kveld fra Oslo til Kristiansand for å bistå sin klient under fengslingsmøtet.

Forsvareren opplyser at 27-åringen, som er norsk statsborger, tar beskyldningene svært tungt. Han er selv far til et barn som han fikk med en annen kvinne.

-  Natt til i går måtte han ha medisinsk bistand i forbindelse med anklagene mot ham. Han er helt knust og oppgir at han er svært glad i barn, sier Saeme.

Tidde i ett døgn

27-åringen og den døde guttens mor, som er i begynnelsen av 20-åra, skal nylig ha innledet sitt kjærlighetsforhold.

Leiligheten ble i går kveld plombert av politiet. Ekteparet som eier huset dro i går kveld bort og tilbrakte natta hos andre.

Opplysningene om babydødsfallet var inntil i går kveld totalt ukjent for naboene. Trass i at teknikere i sine karakteristiske drakter hadde tilbrakt store deler av gårsdagen i huset, hadde ingen lagt merke til politioppbudet.

Politiadvokat Ingrid Thorsen sier at politiet ikke informerte allmennheten om dødsfallet fordi det ikke var hensiktsmessig inntil flere redaksjoner fikk tips om saken et døgn etter at en person ble siktet.

PLOMBERT: Teknikere undersøkte og plomberte i går kjellerleiligheten i Kristiansand hvor den åtte måneder gamle babyen ble funnet livløs. Kjæresten til babyens mor er<P> siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.