Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

27-åring tatt for Aasvestad-drapet

En 27 år gammel mann fra Oslo-området er pågrepet i dag, siktet for drapet på Thor Aasvestad (47). Han har i kveld tilstått drapet, men nekter straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aasvestad ble funnet død i brannruinene av sin leilighet i Bidenkapsgaten i Oslo natt til 18. mai. Obduksjonen viste at han ble drept like før brannen startet.

- Mannen ble pågrepet klokka 0630 i dag, sier politiavdelingssjef ved Oslo politidistrikt finn Abrahamsen til Dagbladet.no.

- Min klient har tilstått de faktiske forhold, men han erkjenner ikke straffskyld, sier advokat Oscar Ihlebæk til NTB.

Torsdag kveld hadde han en times samtale med 27-åringen. Ihlebæk mener 27-åringen har en ualminnelig vanskelig forhistorie, men vil ikke gå inn på detaljer.

- I denne saken er det flere ofre og åpenbart mye juss å prosedere på. Min klient har kommet med en forklaring som jeg mener er sannferdig. Han har forklart at han ble utsatt for seksuelle overgrep i denne leiligheten. Deretter svartnet det for ham, sier Ihlebæk.

Samme miljø

Abrahamsen vil ikke kommentere bevisene de har mot mannen, men sier at politiet mener de har en godt underbygget siktelse.

- Vi mener å kunne sikte 27-åringen for drapet på bakgrunn av vitneobservasjoner og godt teknisk og taktisk arbeid, sier Abrahamsen.

Den siktede 27-åringen skal tilhøre det samme homofile miljøet som Aasvestad, men ifølge Abrahamsen er det ingenting som tyder at de hadde noe vesentlig kjennskap til hverandre.

27-åringen framstilles for varetektsfengsling i morgen. Politiet vil begjære 12 ukers varetekt, hvorav fire med brev- og besøksforbud.

<B>DREPT:</B> Politiet mener å ha pågrepet Thor Aasvestads (bildet) drapsmann.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling