BLOTTING: En 27-åring er tiltalt for blotting blant annet på gangbrua mellom Oslo S og Oslo bussterminal. FOTO: John T. Pedersen
BLOTTING: En 27-åring er tiltalt for blotting blant annet på gangbrua mellom Oslo S og Oslo bussterminal. FOTO: John T. PedersenVis mer

27-åring tiltalt for blotterfiasko

En 27-åring er tiltalt for forsøk på blotting overfor en forretningskvinne (31).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En 27-åring er tiltalt for forsøk på blotting overfor en forretningskvinne (31).

Ifølge tiltalen forsøkte 27-åringen å vise fram sitt kjønnsorgan for kvinnen i Schweigaards gate 10 på Grønland i Oslo, men han lyktes ikke, fordi kvinnen gikk sin vei. Dette skal ha skjedd ved åttetida lørdag 24. april.

Dette skal ha vært andre gangen i løpet av fem dager at 27-åringen antastet den samme kvinnen. 20., april skal han ha ventet på den samme kvinnen på samme sted. Denne gangen skal blottingen ha vellykket, sett fra 27-åringens side, ifølge kvinnens forklaring.

Politiker 24. mai skal 27-åringen ha slått til på nytt i Oslo sentrum. Denne ganger var åstedet et av Oslos mest trafikkerte steder, nemlig gangbrua over Schweigaards gate mellom Oslo bussterminal og Oslo Sentralstasjon. Denne gangen var offeret (24) en tidligere ungdomspolitiker på fylkesplan fra KrF.

24-åringen forklarer at 27-åringen viftet med kjønnsorganet framfor henne, etter det Dagbladet får opplyst.
27-åringen er tiltalt for i handling å ha utvist seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd på offentlig sted, og overfor noen som ikke har samtykket. Strafferammen er bøter eller fengsel i inntil ett år.

Strafferabatt Oslopolitiet har i denne saken ilagt 27-åringen et forelegg på 15.000 kroner, subsidiært fengsel i 30 dager. Dette forelegget har 27-åringen nektet å vedta, og oslopolitiet har svart med å sende saken over til Oslo tingrett for pådømmelse. I forelegget er det innbygget en strafferabatt som forutsetter tilståelse.

27-åringen, som er av utenlands opprinnelse, nekter straffskyld, og det betyr igjen at oslopolitiets aktor i tingretten vil komme med en påstand om en bot på 18.000 kroner, subsidiært 36 dagers fengsel. En dom kan føre til at 27-åringen blir utvist fra Norge.