Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

27-åringen ble slått ti ganger mot hodet på ti sekunder

Siktede (20) har forklart til politiet at han begynte å slå etter at avdøde sa noe stygt til ham.

STUDERER VIDEOEN: Her undersøker personalet og politi videoopptak av voldshendelsen, som fant sted i 01.30-tida på Tordenskiold pub i Stavern søndag. Foto: Rolf Svendsen
STUDERER VIDEOEN: Her undersøker personalet og politi videoopptak av voldshendelsen, som fant sted i 01.30-tida på Tordenskiold pub i Stavern søndag. Foto: Rolf Svendsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): 20-åringen som er siktet etter pubvolden på Tordenskiold pub i Stavern i 01.30-tida natt til søndag, ble i dag avhørt av politiet i Vestfold.

En 27 år gammel mann fra Bergen døde senere av slagene på Ullevål sykehus like før klokka 20.00 i går. 20-åringen er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at han skal ha slått 27-åringen gjentatte ganger på puben.

- Det var bare et kort avhør om hendelsesforløpet i dag, sier etterforskningsleder Jørn Lier Horst i Vestfold-politiet til Dagbladet.

Nedsettende kommentar
20-åringen er, ifølge politiet, svært preget etter det som skjedde. Han har fortalt politiet at det aldri var meningen at 27-åringen skulle dø. Han erkjenner slagene, men har ikke tatt stilling til siktelsen ennå, ifølge politiet.

- Slagene kom etter at fornærmede kom med en nedsettende kommentar om siktede, sier Horst.

Politiet ønsker ikke å gå inn på hva som ble sagt mellom de to. Politiet har studert hendelsen på videobildene fra Tordenskiold pub.

- Det var aldri noen slåsskamp og det skjedde svært fort. På ti sekunder fikk offeret opp mot ti slag mot hodet. Han kan se ut til å være bevisstløs da han fikk de siste slagene, sier Horst.

Satt lenge rundt bordet
27-åringen var alene på puben da det skjedde. Han hadde vært ute med en venninne tidligere på kvelden, men et par timer før hendelsen hadde hun gått til sengs.

- Avdøde beskrives som en sosial person som kommer lett i prat med andre. Han kom i prat med en gruppe ved et bord der det satt en voksen dame og fire ungdommer, deriblant siktede. Ut i fra videobildene å dømme prater ikke de to så veldig mye sammen. Han satt en god stund ved bordet deres, men på et tidspunkt ser vi at de to involverte lener seg mot hverandre over bordet. Da kom slagene, sier Horst.

- Da hadde det vært en oppbyggende stemning rundt bordet en liten stund, fortsetter han.

Etter de ti sekundene brøt vakta inn.

- Dette framstår helt uprovosert, sier etterforskningslederen.

- Tilfeldigheter avgjør
I morgen bli siktede framstilt for varetektsfengsling i Tønsberg tingrett.

27-åringen var i Stavern i forbindelse med sin tjeneste i Redningsselskapet, som har et øvingssenter i den lille byen.

Det er tatt blodprøver av både siktede og den avdøde mannen. Disse får politiet svar på tidligst fredag. Den avdøde 27-åringen er sendt til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon.

Politiet er skremt etter utfallet av pubvolden i helga.

- Dette er hendelser som skjer hver dag over hele landet på byen. Som vi ser er det bare tilfeldigheter som avgjør utfallet, sier Horst.

- Beklager
Det synet deler også advokat Tollef Skobba, som er forsvarer for 20-åringen.

- Hans fokus nå er at han beklager på det sterkeste det som har skjedd. Hans tanker går til mannen som døde og hans nærmeste. Han har bedt til høyere makter om at det skulle gå bra med ham. Det har ikke gått opp for ham hva som har skjedd, men han innrømmer at han utøvd vold, og han har sett hva slags konsekvenser det kan medføre, sier Skobba til Dagbladet.

20-åringen vil i morgen samtykke til varetektsfengsling.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media