<strong>DRAP:</strong> Det er nå bekreftet at sønnen (27) tok livet av faren sin (55) i Sandnes. Han meldte selv fra om dødsfallet. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
DRAP: Det er nå bekreftet at sønnen (27) tok livet av faren sin (55) i Sandnes. Han meldte selv fra om dødsfallet. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Sandnes-drapet

27-åringen fikk nådeløse meldinger før drapet: «Ikke feig ut halvveis. Fullfør jobben»

27-åringen som er siktet for å ha tatt livet av sin egen far, beskrev drapsplanleggingen på nettforum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En 27 år gammel mann er siktet for drapet på sin egen far (55) i Sandnes. Det var natt til lille julaften at han selv ringte politiet for å melde om dødsfallet.

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at 55-åringen døde av hodeskader som skyldes stump vold.

Sønnen erkjenner å ha drept sin far, men avventer å ta stilling til straffskyld.

Det er kjent at 27-åringen har lagt ut innlegg på et anonymt nettforum, der han omtaler drapshandlingen både før og etter drapet. Dette har han selv forklart i avhør.

«Send bilde»

Dagbladet har sett flere av innleggene, der mange anonyme brukere heier fram drapshandlingen. Innleggene er skrevet på engelsk.

«To øl til så gjør jeg det. Det vil ødelegge livet mitt i mange år, så jeg trenger litt mot», skriver det som trolig er den siktede mannen.

«Ønsk meg lykke til. Dette blir slutten på meg som en fri mann», står det også.

Innleggene beskriver et problematisk forhold til faren. Han beskriver også hvordan han skal begå drapet.

«Ikke feig ut halvveis. Fullfør jobben», skriver en bruker.

«Jesus, hvor lang tid tar det å fullføre to øl? Bli ferdig med det», skriver en annen.

En bruker oppfordrer han til å bli sint fordi «det hjelper».

Mange oppfordrer mannen til å ta bilder og video som bevis for at han faktisk har begått drapet.

Meldte seg

«Jeg ringer politiet og varsler om meg selv nå», skriver etter hvert det som trolig er 27-åringen.

Han legger også ved et bilde etter at drapet er utført. Tidspunktet innlegget er publisert på stemmer overens med tidspunktet operasjonssentralen fikk meldingen om dødsfallet.

«Bra jobba. Stolt av deg», skriver en bruker.

«Shit. Du gjorde det», skriver en annen.

Flere brukere klager på at han ikke dokumenterer tidspunktet bildet ble tatt, og flere tror det hele er oppspinn.

«Hvis dette er sant, oppfordret vi nettopp en mann til å begå drap», skriver en bruker. Mange ba også mannen tenke seg om angående handlingen.

Muligens straffbart

Politiadvokat Fredrik Martin Soma sier til Dagbladet at politiet ikke ønsker å kommentere hva som står i innleggene, annet enn at de finnes og at de er en del av etterforskningen.

- Vi jobber med å avdekke omfanget og hvem han var i kontakt med. Det er naturlig å vurdere om det ligger noe straffbart i forbindelse med det. Men det er for tidlig å trekke konklusjonen nå. Det er en del av etterforskningen å avdekke arten av kontakten med de andre brukerne, sier han.

Politiet har beslaglagt siktedes telefon og PC og gjennomgår dette for å få større oversikt over kommunikasjonen han har hatt med andre. Han sier også at de er kjent med at det finnes bilder på forumet.

Politiet vil ikke kommentere hva de mener er motivet, men bekrefter at siktede har sagt noe om bakgrunnen for drapet i avhør.

I leiligheten

55-åringen er en finsk statsborger, som opprinnelig er født i Marokko. Sønnen er finsk statsborger og er født i Finland.

Drapet skal ha funnet sted i 27-åringens leilighet. Politiet har kontroll på det de mener er drapsvåpenet, uten at de ønsker å si noe om hva dette er eller bekrefte at det er det samme som blir beskrevet på nettet.

De pårørende er varslet etter bistand fra Kripos og Interpol.

Den siktede mannen ble julaften varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer