27-åringen vet ikke hva han er siktet for

Så ingenting av selve skytingen. Ble skutt mens han lå på gulvet i båten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 27-årige mannen har fortalt sin norske advokat, Einar Grape, at han aldri så selve skytingen.

- Han lå i bunnen av båten da skuddene ble avfyrt og ble plutselig truffet av et eller flere skudd i brystet. Han er usikker på om det var flere skudd og blir nå operert for skadene, sier Grape til Dagbladet.

Da politiet gikk om bord i smuglerbåten søndag kveld løsnet avdøde Stein Kjetil Fredriksen (49) skudd mot politiet. Han ble senere truffet fire ganger i brystet og hoderegionen, og døde momentant av politiets kuler.

En politimann og 27-åringen ble også skadd i skuddramaet.

Operert to ganger Skuddet traff 27-åringen i brystet og han ble operert to ganger, først søndag kveld og så en operasjon tirsdag for skadene han pådro seg. Grape har snakket med sin klient fra sykesengen på sykehuset i Aalborg onsdag morgen.

- Skuddet gikk inn i brystet og ut gjennom den ene armen. Det jeg vet er at de har transplantert en blodåre fra den ene foten opp til brystet, og at han må gjennomgå minst en operasjon til. Hans hovedfokus nå er å komme seg på beina igjen og han tenker mye på egen helse, sier advokat Einar Grape.

Han har ikke snakket med 27-åringen om de faktiske forholdene og hans rolle i smuglersaken.

Straffeskyld - Min klient er fortsatt ganske neddopet etter operasjonen tirsdag, så jeg har rådet ham til ikke å gå i avhør med politiet før han føler seg bedre. Han har ikke blitt forelagt noen siktelse ennå, og kan derfor ikke si om han erkjenner noen form for straffeskyld eller ikke, sier advokaten.

- Det har blitt påstått i flere medier i dag at politiet mistenker at miljøet som kom i fokus etter Nokas-ranet er sentralt i hasjsmuglingen. Tilhører din klient dette miljøet?

- Det kjenner jeg ingenting til, sier Einar Grape.

27-åringen har ikke blitt avhørt av politiet om narkotikabeslaget, men kun hatt en kort samtale med tjenestemenn som etterforsker selve skytingen. Han er representert ved en dansk advokat, men ønsker nå at hans norske advokater skal komme til Danmark.

- Det er riktig. Vi undersøker nå muligheten for å komme oss til Danmark og regner med at det vil skje ganske snart, sier Einar Grape til Dagbladet.

En 36-åring fra Oslo var den eneste av de tre smuglerne som kom uskadet fra skuddvekslingen søndag kveld. Han har tilstått forsøk på å smugle 45 kilo hasj, men resten av det beslaglagte partiet på totalt 250 kilo nekter han kjennskap til.

Nå leter politiet etter en fjerde person som skal ha vært involvert i smuglerforsøket.