27 arrestert i Moskva

Hele 27 personer er i dag arrestert etter sprengningene av to boligblokker i Moskva den siste uka. En islamistisk gruppe fra Dagestan skal ha påtatt seg ansvaret for bombingene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

210 mennesker omkom i sprengningene den siste uka.

Visepolitimester Aleksander Veldjajev sier at særlig to ettersøkte er i søkelyset i en gigantisk menneskejakt som har vært drevet siden eksplosjonene 9. og 13. september.

En anonym mann som i dag ringte til nyhetsbyrået ITAR-TASS, hevder at den islamistiske Dagestans Frigjøringshær har stått bak de to eksplosjonene og en tidligere bombe mot russiske soldater i Dagestan.

Bygningene er ifølge mannen blitt sprengt som reaksjon mot de russiske militæraksjonene mot militante muslimer i Dagestan. Han truet med flere bomber dersom russerne fortsetter sine aksjoner.

Panikk og hysteri

Samtidig har panikken i Moskva etter de to boligeksplosjonene utartet til en bølge av hysteri rettet mot alle kaukasere i den russiske hovedstaden.

Frykt og angst er høyst forståelig i kjølvannet av de to blodige terroraksjonene. Men frykten har de siste dagene slått over i en bølge av hysteri og blind jakt på syndebukker.

Stemningen blir pisket opp av lokale medier, som fråtser i befolkningens frykt for at deres bolig kan bli neste offer for en bombeeksplosjon.

Mødre i Moskva plasserer småbarna i barnevogner og går ute om nettene uten mål og mening, fordi de ikke tør å oppholde seg innendørs nattestid.

(NTB)