Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

27 døde i busskollisjon i Spania

Bussen med tenåringer på vei til sommerleir var sjanseløs da en lastebil med griser kom imot i feil kjørefelt. 27 døde og flere titalls ble skadd da bussen kjørte av veien og falt flere meter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste av de omkomne skal være et sted mellom 14 og 18 år. I tillegg skal sjåføren og skolelæreren være omkommet i ulykken som skjedde klokka 16 lokal tid i Spania.

Elever fra to religiøse skoler fra Barcelona var på vei til sommerleir da grisebilen av ukjent årsak kom rett mot dem.

Redningsmannskapet ankom raskt stedet, og begynte arbeidet med å få folk ut av den smadrede bussen. Spansk fjernsyn viste bilder av lik etter lik som ble plassert langs veien. Antall døde overskred kapasiteten til sykehuset i Sofia, så kistene ble kjørt til fotballstadion slik at tenåringene kunne bli identifisert der.

Fortvilte slektninger strømmet til for å finne ut om deres barn hadde omkommet eller befant seg blant de 15-30 som kom fra ulykken kun med skader. 5 av de 27 omkomne døde etter at de var brakt til sykehus.

Kong Juan Carlos og dronning Sofia sendte et kondolansebrev til de to berørte skolene. Erkebiskopen i Barcelona har også uttrykt sin sorg over den store tragedien, skriver NTB.

SMADRET I FALLET: Slik så bussen ut etter kollisjonen og et fall på 5-10 meter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling