Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

27 drept i attentat i Irak

To biler med sprengstoff gikk i lufta under sjiamuslimsk seremoni.

SJIAMUSLIMSK HØYTID: En irakisk kvinne deltar i den religiøse markeringen av imam Hussein, profeten Muhammeds barnebarn som ifølge islamsk tro døde i slaget om Kerbala i 680. Foto: REUTERS/Mushtaq Muhammed/SCANPIX
SJIAMUSLIMSK HØYTID: En irakisk kvinne deltar i den religiøse markeringen av imam Hussein, profeten Muhammeds barnebarn som ifølge islamsk tro døde i slaget om Kerbala i 680. Foto: REUTERS/Mushtaq Muhammed/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Minst 27 mennesker er drept i et bombeattentat mot sjiamuslimer i den hellige byen Kerbala i Irak, melder sykehuset i byen.

Ytterligere 75 ble såret da to biler med sprengstoff ble sprengt idet hundretusener av sjiamuslimer var i ferd med å gjennomføre religiøse seremonier.

Angrepet på den siste dagen i Arbain-høytideligheten er det tredje store attentatet denne uka mot sjiamuslimske pilegrimer i Irak.

Angrepene skjer samtidig som det er politisk uro i landet over at flere kandidater er blitt nektet å stille som kandidater til valget 7. mars. Flere av disse er sunnimuslimer.


(©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!