SKUDDVEKSLING: Fanger ved Welikada-fengselet jubler på taket etter en skuddveksling med politiet. Senere er minst 27 innsatte drept og 40 skadd etter at bevæpnede komandosoldater ble satt inn for å slå ned opprøret. Foto: REUTERS/Stringer
SKUDDVEKSLING: Fanger ved Welikada-fengselet jubler på taket etter en skuddveksling med politiet. Senere er minst 27 innsatte drept og 40 skadd etter at bevæpnede komandosoldater ble satt inn for å slå ned opprøret. Foto: REUTERS/StringerVis mer

27 drept i fangeopprør på Sri Lanka

Minst 27 innsatte ble drept og over 40 ble såret under et fangeopprør i det største fengselet på Sri Lanka natt til lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tungt bevæpnede kommandosoldater stormet Welikada-fengselet og havnet i en flere timer lang skuddveksling med innsatte som hadde fått tilgang på våpen.

- Politiet ba oss om assistanse og vi sendte styrker. Det ble funnet store mengder våpen i fengselet, som nå blir gjennomsøkt, opplyser en talsmann for sikkerhetsstyrkene, Ruwan Wanigasooriya.

De skal ha kommet til skuddveksling mellom de bevæpnede fangene og vaktene under gjennomsøkingen av fengselet. Vaktene skal ha begynt å skyte etter fanger som forsøkte å flykte.

Flere av de 4000 fangene som soner ved fengselet i hovedstaden Colombo skal ha klart å rømme i kaoset.

Tallet på drepte er stigende. I skrivende stund er tallet på døde 27.

- Det er 16 døde på sykehuset og ytterligere elleve ble funnet i fengselet i dag, opplyser landets minister for fengselsvesenet, Chandrasiri Gajadeera lørdag morgen.

Blant 43 skadde er det 23 fanger, 13 komandosoldater, fire militære og en fengselsbetjent, opplyser en sykehusdirektør til BBC.

27 DØDE: Komandosoldatene på vei ut av Welikada-fengselet etter avsluttet aksjon. Inne i fengselet etterlot de seg minst 27 døde, og 43 skadde. Foto: REUTERS/Stringer
27 DØDE: Komandosoldatene på vei ut av Welikada-fengselet etter avsluttet aksjon. Inne i fengselet etterlot de seg minst 27 døde, og 43 skadde. Foto: REUTERS/Stringer Vis mer