Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

27 har kommet med tilbud om «asylskip» til UDI

Kystkommuner er bedt om å stille kaiplass til rådighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For å klare å bosette det høye antallet flyktninger som ventes å komme til Norge de neste årene, har UDI gått ut med anbud på såkalte «floteller» - altså skip som kan huse flyktninger.

Sist uke ble det kjent at Tromsø kommune ser for seg å ta imot to passasjerskip med til sammen 1200 flyktninger, men det er foreløpig ikke bestemt hvor skipene skal ligge.  

- Det har kommet inn 27 anbud på floteller. UDI jobber så raskt vi kan med evaluering. Sannsynligvis vil tildeling skje snart, men vi har ingen konkret dato, sier presserådgiver Vibeke Schjem i UDI til Dagbladet.

Bakgrunnen for konkurransen er at UDI må tenke nytt rundt innkvarteringsplasser. I den forbindelse er kystkommuner og havnemyndigheter - blant annet i Oslo - bedt om å tilrettelegge for at kaiplass stilles til rådighet der hvor det er mulig.

- Vi ser i utgangspunktet for oss passasjerskip eller lektere med rundt 1000 plasser, forklarer fagsjef Knut Berntsen i UDI.

De ser for seg å si ja til inntil ti av tilbyderne. I konkurransegrunnlaget går det fram at rammeavtalene har en verdi på mellom 50 og 100 millioner kroner årlig.

Flere kommuner er også forespurt om å rydde plass til brakkebyer for asylsøkere. Blant annet er Oslo og Stavanger spurt om å stille lokaler til disposisjon  - noe begge kommuner har varslet at de er imot.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media