Etterlyser jenter over hele landet i omfattende nettovergrepssak:

27 jenter landet rundt utsatt for nettovergrep. - Mannen utga seg for å være politi

Etterlyser flere jenter landet rundt etter at 27 jenter imellom 12 og 18 år har blitt utsatt for nettovergrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Hønefoss ruller i disse dager opp en stor overgrepssak der en mann skal ha brukt chattetjenesten «Omegle» til å forlede unge jenter til å kle av seg og ta på seg selv.

Ofrene er jenter i alderen 12-18 år, og ifølge politiet har mannen blant annet utgitt seg for å være politimann for å forlede jentene.

I mange tilfeller har han også, ofte i kombinasjon ved å utgi seg for å være politiet, introdusert en fiktiv tredjeperson som jentene har kledd av seg foran.

- Vi holder bevist igjen mye informasjon om mannen, fordi det er viktig at de som kjenner seg igjen i beskrivelsen gitt, tar kontakt. Da må politiet ha en del opplysninger, for å være sikre på at der er riktig gjerningsperson, sier politiadvokat Hildegunn Teigen i Sørøst politidistrikt.

Mannen er varetektsfengslet. Ifølge politiadvokaten erkjenner han straffskyld og samarbeider med politiet.

Chattetjenesten «Omegle» som er brukt er en chat-rulett tjeneste der jenter og gutter over 13 år kan chatte med folk man ikke kjenner, en-til-en.

- Mange av de fornærmede har fortalt at de var på «Omegle» i håp om å møte kjendiser, opplyser politiet.

- Kan være veldig mange flere

Så langt er 27 jenter identifisert som fornærmede som har vært i kontakt med mannen, og politiet vet at flere har vært i kontakt med ham og ber dem melde seg.

- Det er helt umulig å vite hvor mange ofre det er snakk om. Det er rimelig å anta at det er flere, det ser vi i beslaget av bilder. Det kan være veldig mange flere enn vi har bilder av også, sier Teigen.

Overgrepene har ifølge politiet pågått over flere år fram til juni i år.

Politiet etterlyser jenter i hele landet. Så langt er det fornærmede over hele Norge opp til Trondheim.

Sa fra til foreldrene

Etterforskningen av mannen ble satt i gang etter at ei jente bestemte seg for å melde fra om forholdene til foreldrene, som anmeldte det.

- Første anmeldelse kom inn i februar i år. Da klarte vi ikke å identifisere ham. Så kom det inn flere anmeldelser og vi identifiserte ham gjennom IP-adresse, sier politiadvokat Teigen, og legger til:

- Så vi har vært avhengige av at disse jentene har turt å melde fra.

Mannens forsvarer Anders Green bekrefter at hans klient har erkjent forholdene, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Etterforskes videre

Politiet i Hønefoss skal nå foreta flere avhør av fornærmede jenter i saken.

- Dessverre er det slik at mange opplever ubehagelige hendelser på nett. Er noen utsatt for liknende hendelser som de tror ikke er vår gjerningsperson, ta kontakt da også, med politiet lokalt, oppfordrer politiadvokaten.

Politiet i Hønefoss kan nås på telefon 32103210.

Saken oppdateres