Dette er mest risikoutsatt:

27 mennesker døde under arbeid i fjor

- 27 arbeidsskadedødsfall er 27 for mye, sier direktør Trude Vollheim i Arbeidstilsynet.

LAVT: 27 mennesker døde på jobb i fjor. Det er historisk lavt. Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix
LAVT: 27 mennesker døde på jobb i fjor. Det er historisk lavt. Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arbeidstilsynet registrerte 27 dødsfall i det landbaserte arbeidslivet i Norge i fjor. Antallet arbeidsskadedødsfall holder seg på et historisk lavt nivå.

Til tross for en liten økning fra 25 til 27 slike dødsfall fra 2016 til i fjor, er antallet godt under gjennomsnittet for de siste seks årene.

Fra 2012 til 2017 er det i gjennomsnitt 36 arbeidsskadedødsfall per år. I 2017 var det i alt 26 ulykker hvor arbeidstakere omkom. En av ulykkene førte til at to arbeidere omkom.

- 27 arbeidsskadedødsfall er 27 for mye. De fleste ulykkene i arbeidslivet kunne vært unngått. Sikkerhet må skapes og gjenskapes hver eneste dag, sier direktør Trude Vollheim i Arbeidstilsynet.

Utenlandske arbeidere

Seks av dem som omkom i fjor var utenlandske. Dette er det laveste registrerte antallet siden 2013. Andelen utenlandske arbeidstakere er på samme nivå i 2017 som gjennomsnittet for de siste seks årene.

Den lavere andelen skyldes at antall norske arbeidstakere som omkom økte noe sammenlignet med 2016, mens antallet utenlandske arbeidstakere som omkom gikk ned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer