Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

2,7 milliarder kroner til distriktene

Oslos skattebetalere rammes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hovedstadens skattebetalere betaler ikke bare for veier, sykehus og skoler i Oslo. 2.7 milliarder kroner forsvinner ut av fylket, og direkte i kassen til distriktskommunene, skriver Aftenposten Aften i dag.

- I fjor bidro Oslos skattebetalere med 2,7 milliarder kroner til det såkalte skatteutjevningssystemet, sier finansbyråd Andre Støylen til avisen.

Støylen sier han ikke har problemer med at kommuner med høye skatteinntekter bidrar til utjevning, men han mener problemet er

- Men problemet er at vi ikke får kompensert for de spesielle utgiftene Oslo har som storby, sier Støylen, og trekker frem eksempler som rus, psykiatri, barnevern og integrering av flyktninger.

Statssekretæren i kommunaldepartementet Dag-Henrik Sandbakken sier til Aften at han har liten forståelse for byrådens klager.

- Når vi korrigerer for forskjeller i både inntekter og utgiftebehov, ligger Oslos inntekter fortsatt over gjennomsnittet, sier Sandbakken.

PENGER I KASSA: Oslos skattebetalere gir til distriktene. Foto: SCANPIX
PENGER I KASSA: Oslos skattebetalere gir til distriktene. Foto: SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!