27 mistet førerkortet i Stryn

27 bilførere har mistet førerkortet og politiet har skrevet ut bøter for over en halv million kroner etter fartskontroller i Stryn de to siste helgene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er et svært nedslående resultat, sier distriktsleder for utrykningspolitiet i Møre og Romsdal, Jan Halkjelsvik, til NTB. Halkjelsvik var selv med på kontrollen i helga. Han sier at mange av fartsovertredelsene ble begått av ungdom på vei til Stryn sommerskisenter.

- Det viser seg gang på gang at folk som skal til idrettsarrangement, festivaler og lignende er for hard på gasspedalen. De har et mål, og dit skal de raskest mulig. I dette tilfellet er det blitt svært kostbart for enkelte, sier Halkjelsvik.

UP både fra Møre og Romsdal og Hordaland/Sogn og Fjordane deltok i kontrollene sammen med lokale lensmannskontor.

Politibetjent Tor Egedahl ved Stryn og Hornindal lensmannskontor sier til NTB at de to siste helgene har det vært mange tilreisende til Stryn sommerskisenter. - Enkelte kjører fort både på ski og på landeveien, sier han.

Likevel var det ikke fartsglad ungdom som kjørte fortest. Den høyeste hastigheten hadde en godt voksen mann i 45-årsalderen med stor og sterk bil. Han ble tatt i 156 km/t i 90-sonen på Strynefjellet.

(NTB)