NAVARSETE-HETSEN

27 timer igjen før Sp går til politianmeldelse

Trygve Slagsvold Vedum håper i det lengste at den eller de som står bak sextrakasseringsmeldingen tar ansvar.

ETTERFØLGEREN: 7. april 2014 overtok Trygve Slagsvold Vedum lederskapet etter Liv Signe Navarsete. Nå ber han den/de som har trakassert henne om å ta ansvar og beklage handlingen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ETTERFØLGEREN: 7. april 2014 overtok Trygve Slagsvold Vedum lederskapet etter Liv Signe Navarsete. Nå ber han den/de som har trakassert henne om å ta ansvar og beklage handlingen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tida er i ferd med å renne ut før Senterpartiet politianmelder hetsen mot stortingsrepresentant Liv Signe Navarsete, som tidligere ledet Senterpartiet og var statsråd i Jens Stoltenbergs rødgrønne regjering.

- Hvis ingen tar ansvaret innen onsdag, vil vi anmelde saken til politiet torsdag morgen, sier Trygve Slagsvold Vedum til Dagbladet før han gikk på flyet fra Bodø til Oslo i kveld.

- Meldingen til Liv Signe var uhørt. Den skulle ikke vært sendt. Min vurdering er at generalsekretæren har brukt de virkemidlene partiet har. Han jobber fortsatt iherdig med saken, sier Vedum.

Tror på løsning

Sp-lederen har ikke gitt opp troen på en løsning, selv om ingen av de 10 hyttetur-kompisene har fulgt hans oppfordring på NRK Dagsrevyen lørdag om å melde seg:

- Mitt tydelig håp er at den/de som har gjort det, sier fra og beklager dypt overfor Liv Signe. Det handler om etikk og at vi skal behandle hverandre på skikkelig vis som medmennesker, sier Trygve Slagsvold Vedum.

Og legger til:

- For meg handler dette om to ting: For det første at Liv Signe Navarsete fikk ei fryktelig melding. For det andre at mange – potensielt ni – som ikke hadde kjennskap til at den ble sendt, rammes hardt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer