27 veier stengt

Tromsø (NTB): I alt 27 riksveier og Europaveier over hele landet er stengt i morgentimene tirsdag på grunn av det dårlige været. Flere biler ble stående fast på grunn av ras på E8 i Troms.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Troms er hardest rammet av det dårlige været og har stengt flest veistrekninger, melder Statens vegmeldingssentral. Over hundre bygder i Nord-Norge var mandag isolert på grunn av uvær, snøras eller rasfare. I Lyngen kommune i Troms ble 33 beboere i rasfarlige områder evakuert fra hjemmene sine.

Flere biler ble stående fast i snøen etter at det gikk ett eller flere mindre ras på europavei 8 ved Hundbergan i Troms ved 07.30-tiden. Ved 08-tiden var mannskaper fra politiet og Vegvesenet på stedet, og arbeidet med å frigjøre bilene og rydde veien var i gang. I følge Vegvesenet er ikke dette stedet regnet som spesielt rasutsatt. Det er ikke meldt om personskader.

Værvarselet for Nord-Norge viser at det vil bli fortsatt vind og snøvær tirsdag. Det er sendt ut varsel om stor snøskredfare

i området. I morgentimene tirsdag var det svak vind og sterke snø- og haglebyger i fylket.

På store deler av Senja i Troms mangler folk fortsatt strøm. Over 5.000 mennesker mistet strømmen etter kraftig snøvær og vind mandag. Rundt 3.000 mennesker har fått strømmen sin tilbake, meler Troms Kraft til NRK.

Uværet mandag førte til rekordsterk vind på et av landets mest utsatte steder: Lista fyr i Vest-Agder. Flaggstangen ble bøyd, og vind og vann tok med seg flere hundre kilo tunge steiner.