270 000 kroner forsvant

Ansatt i islamsk forening tiltalt for underslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 39 år gammel kvinne som arbeidet som daglig leder i Islamsk Kvinnegruppe Norge, er tiltalt for å ha underslått 270 000 kroner fra foreningens konto. Pengene skal hun ha overført til sin egen konto ved gjentatte anledninger i løpet et drøvt år.

Pengemangel

Foreningen ble nylig nedlagt, blant annet på grunn av pengemangel. Ifølge bostyrer hadde ikke foreningen noen verdier da oppbudet ble begjært.

Den 39 år gamle kvinnen har deltatt i flere statlige utvalg de siste årene. Foreningens hovedinntektskilde har vært offentlig støtte og noe kursvirksomhet. Blant kampsakene til Islamsk Kvinnegruppe Norge har vært muslimske kvinners rettigheter og kampen mot tvangsekteskap.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld, men jeg ønsker ikke å gå inn på hva slags forklaringer hun har gitt i avhør eller hva hun vil forklare i retten, sier forsvarer Solveig Høgtun hos Advokatene Høgtun & Roli DA til Dagbladet.no.

Saken mot den 39 år gamle kvinnen har vært utsatt to ganger. Den skal etter planen opp for Oslo tingrett i neste måned.

MÅ MØTE I RETTEN:</B> I mai skal den 39 år gamle kvinnen møte i Oslo tingrett for å svare på anklagene som er rettet mot henne.