Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

270 millioner skal sende 242 fanger til Nederland

Justisbudsjettet.

NORGERHAVEN: 270 budsjettmillioner skal fylle fengselet i Nederland med straffedømte i Norge. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
NORGERHAVEN: 270 budsjettmillioner skal fylle fengselet i Nederland med straffedømte i Norge. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

145 millioner kroner er satt av til Politiets sikkerhetstjeneste (PST), mens politiet skal styrkes med 347 nye stillinger, noe som gir en kostnad på 163 millioner kroner.

147 millioner foreslås til gjennomføring av nærpolitireformen. I tillegg vil regjeringen videreføre 127 millioner kroner til arbeidet fra 2015, slik at det totalt bevilges 275 millioner kroner til formålet.

100 millioner er satt av til modernisering av politiets IKT-systemer.

I tillegg vil regjeringen styrke fengselsvesenet med 858,9 millioner kroner, som skal gå til 242 nye fengselsplasser i Nederland, 181 nye plasser på Ullersmo og på Eidsberg, 41 nye plasser i Bodø, Bergen, Hustad og Kongsvinger, samt en ny ungdomsenhet i Eidsvoll, melder NTB.

270 millioner kroner skal sørge for at straffedømte i Norge skal fylle de 242 fengselsplassene i Nederland.

 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!