- 272 IS-krigere skjuler seg i Europa. 150 nye terrorister på vei

272 spesialtrente IS-terrorister skal være klare til å slå til i Europa. Nye 150 skal være på vei. PST er kjent med informasjonen.

- PLANLAGT I RAQQA: En kilde som tidligere har gitt god informasjon hevder nå at planlegging relatert til angrep i Europa har funnet sted i denne bygningen i Raqqa, IS' viktigste by i Syria. Foto: Privat / Dagbladet
- PLANLAGT I RAQQA: En kilde som tidligere har gitt god informasjon hevder nå at planlegging relatert til angrep i Europa har funnet sted i denne bygningen i Raqqa, IS' viktigste by i Syria. Foto: Privat / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Read in English: - 272 IS fighters are hiding in Europe. 150 more terrorists are on their way

(Dagbladet): Dagbladet kan i dag avsløre opplysninger om at to bølger med spesialtrente IS-terrorister skal være trent opp for å slå til i Europa.

Den første bølgen av IS-krigere skal allerede ha reist til Europa. Den andre bølgen er hos IS i Syria, etter å ha fått trening i en treningsleir mellom Sinjar og Mosul i Irak. PST bekrefter overfor Dagbladet at de er kjent med opplysningene, som stammer fra en kilde med inngående kjennskap til IS' virksomhet. Kilden har tidligere gitt opplysninger som har vist seg å stemme.

- PST er kjent med at liknende opplysninger verserer. Jeg vil ikke gå mer i detalj på hvilke opplysninger PST har om den informasjonen Dagbladet har fått tilgang til, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til Dagbladet.

De siste angrepene der IS-tilknyttede gjerningsmenn sto bak, var grusomhetene i Paris 13. november. Tragedien rystet en hel verden. 130 personer ble drept og 351 såret, da IS-tilknyttede terrorister slo til på seks forskjellige steder. Flere av terroristene hadde kjempet for IS i Syria. Den eneste overlevende terroristen, belgiske Salah Abdeslam (26), skal ha flyktet til IS i Syria.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer