276 drept i det dødeligste angrepet i Somalias historie

Den somaliske regjeringen mener terrorgrupperingen al-Shaabab står bak angrepet.

ØDELEGGELSER: Lastebilbomben i Mogadishu forårsaket voldsomme ødeleggelser. Foto: Farah Abdi Warsameh / AP / NTB scanpix
ØDELEGGELSER: Lastebilbomben i Mogadishu forårsaket voldsomme ødeleggelser. Foto: Farah Abdi Warsameh / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 276 mennesker er bekreftet drept og rundt 300 skadd etter bombeangrep i Somalias hovedstad Mogadishu lørdag.

Det gjør angrepet til det mest dødelige i Somalias historie, og det er ventet at tallet på antall drepte vil bli høyere.

Det er ventet at tallet på antall drepte vil bli høyere.

Det første angrepet fant sted i et veikryss utenfor et hotell, der en mann sprengte seg selv og en lastebil i luften. To timer senere gikk det av en bombe i bydelen Medina.

Nyhetsbyrået Reuters omtaler det som et tvillingangrep.

Landesorg

Det første angrepet var tilsynelatende rettet mot Safari Hotel, som ligger i en travel gate i distriktet Hoada. Hotellet ble lagt i ruiner da en lastebil fylt med sprengstoff eksploderte.

- Dette er virkelig fryktelig, og forskjellig fra alt annet vi har sett tidligere, sier Mohamed Yusuf, direktør fir sykehuset Medina.

Sykehusene i byen er overveldet av både døde og sårede etter at lastebilen eksploderte i den tett befolkede bydelen. Mange av døde er hentet ut av restene av bygninger som raste sammen.

President Mohamed Abdullahi Mohamed har erklært tre dagers landesorg og ber folk som kan gi blod til behandlingen av de sårede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer