Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

277 millioner kroner mindre til beredskap enn i fjor

Det viser en gjennomgang NRK har gjort.

MINDRE TIL BEREDSKAP: Ifølge en beregning utført av NRK blir det i neste års statsbudsjett satt av 277 millioner kroner mindre til beredskap sammenliknet med fjorårets budsjett. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix  .
MINDRE TIL BEREDSKAP: Ifølge en beregning utført av NRK blir det i neste års statsbudsjett satt av 277 millioner kroner mindre til beredskap sammenliknet med fjorårets budsjett. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En gjennomgang NRK.no har gjortviser at redningstjenesten, samfunnssikkerhet og beredskap får 7,9 prosent mindre i neste års statsbudsjett, sammenløikten med fjorårets.

Det tilsvarer 277 millioner kroner, en nedgang fra 3526,9 til 3249,9 millioner kroner.

Regjeringen forklarer dette med at utbyggingstiden for nødnettet er forlenget, og at det dermed har blitt en betydelig nedgang i utgiftene fra i fjor.

Både forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og justis- og beredskapsminister Grete Faremo sier i to ulike pressemeldinger at store deler av deres departements budsjetter vil gå til å følge opp 22. juli-kommisjonens forslag.