TYSKLAND: Kvinnen, som forsvant for nesten 40 år siden, ble forrige uke funnet i Cloppenburg i Oldenburg i Tyskland. Foto: Facebook / Polizeidirektion Oldenburg
TYSKLAND: Kvinnen, som forsvant for nesten 40 år siden, ble forrige uke funnet i Cloppenburg i Oldenburg i Tyskland. Foto: Facebook / Polizeidirektion OldenburgVis mer

28 år gammel forsvant hun sporløst i 1977. I forrige uke ble liket av trebarnsmoren funnet på en låve

I Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 28 år gamle trebarnsmoren forsvant sporløst 4. november 1977. For åtte dager siden, nesten 40 år seinere, ble liket hennes funnet i en låve i Cloppenburg, nordvest i Tyskland.

Det melder tyske Bild.

Politiet mistenker ikke at noe kriminelt har funnet sted.

- Ekstraordinært

Liket av kvinnen, som da bare var et skjelett, ble funnet tildekket av løv, liggende og ikledd klær - deriblant flere jakker.

- Funnet er ekstraordinært, sier Josef Schade, etterforskningsleder i politiet, ifølge Bild.

For i nesten 40 år har kvinnen ligget på en og samme plass, under taket på låven, bare fem kilometer fra der hun selv bodde i 1977.

Funnet ble gjort av låveeierens sønn da han skulle begynne å renovere låven. Verken han eller faren hadde noen sinne vært oppe der hvor kvinnen ble funnet, ifølge den tyske avisa Nordwest-Zeitung.

Fordi det var vinter, og låven ble brukt til å huse ulike dyr, var det ingen merkbar lukt som skulle tilsi at det lå et lik der.

Passet bare én sak

Det var en stund tvil om hvem det var som ble funnet, men etter at rettsmedisinere kunne fastslå hvor gammelt skjelettet var, og hvor lenge det hadde ligget i låven, fant politietterforskerne bare én mulig sak: En savnet kvinne fra 1977.

Kvinnens ektemann ble etter forsvinningen mistenkt for drap, og hagen i bakgården til bygården hvor de to bodde, ble gravd opp av politiet.

Kvinnen ble formelt erklært død i oktober 1996, ifølge Nordwest-Zeitung.

Ektemannen døde selv i 2012.

Frøs trolig i hjel

Kvinnen skal angivelig ha forsvunnet tidligere også, og skal ha vært psykisk syk, ifølge Bild.

Politietterforskerne antar at kvinnen oppsøkte låven en kveld da det var særlig kaldt, for å søke ly.

Så skal hun ha frosset i hjel.

SPORLØST FORSVUNNET: David Sneddon var på familietur i Kina, da han plutselig forsvant. Kinesiske myndigheter meldte at han hadde falt til døde, men de fant aldri noe lik. Det har kommet flere tips om at han er i Nord-Korea. Yahoo News Japan meldte at han har kone, barn og lærer Kim Jung-un en... Vis mer