28 år og fra Marokko

Kvinnen som ble funnet drept i Hobøl i Østfold den 30.august er identifisert. Kvinnen, som trolig ble tatt av dage 17.august, er ifølge politiet 28 år gammel og av marokkansk opprinnelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opplysningene om kvinnens identitet betyr mest sannsynlig at den mystiske drapssaken går mot en oppklaring.

Politiet avviste imidlertid i går å gi opplysninger ut over det som sto å lese i en kort pressemelding sendt ut av politiadjutant Anne Mette Angell ved Moss politidistrikt i går kveld. På bakgrunn av svært spesielle omstendigheter ønsker politiet ikke å si om noen er pågrepet eller siktet.

En gåte

- Som det står i pressemeldingen er kvinnen identifisert. Hun 28 år og fra Marokko. Ut over det vil jeg ikke kommentere saken av hensyn til etterforskningen, var det eneste Angell ville si i går.

Liket av den marokkanske kvinnen ble funnet gjemt i et bekkeleie, delvis skjult av blant annet greiner og kvister, vel fire kilometer sør for Elvestad i Hobøl kommune om ettermiddagen søndag den 30.august.

Det ble verken funnet identitetskort, lommebok eller andre personlige eiendeler på eller i nærheten av liket.

Kvinnen var så ille tilredt at det var umulig for rettsmedisinerne å fastslå alder, nasjonalitet eller hvordan hun hadde sett ut.

Gjenskapte ansiktet

Sist tirsdag kunne imidlertid politiet offentliggjøre et foto av det de mener kan være den drepte kvinnen. Ved hjelp av kvinnens ansiktsskjelett og ekspertise ved Anatomisk institutt lyktes man for første gang i en norsk drapssak å gjenskape drapsofferets ansikt.

Hvorvidt det er offentliggjøringen av dette fotoet, tannundersøkelser eller pågripelser som har ført til identifiseringen av liket, vil politiet foreløpig ikke si noe om.

Angell ville i går heller ikke si når politiet regner med å kunne gi ytterligere opplysninger i saken.

Den marokkanske ambassaden i Oslo har ifølge NTB ikke fått melding om savnede marokkanere i Norge og etterlyser informasjon fra politiet i saken.

IDENTIFISERT:Politiet vet nå hvem den drepte kvinnen som ble funnet i Hobøl er. Politiet tror de nærmer seg drapsmannen.