28-åring ba politiet om hjelp

Like etter skjøt han 22-åring i magen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 28 år gammel nordmann er siktet for legemsbeskadigelse, etter at en 22 år gammel mann ble skutt i magen i en leilighet i Gamlebyen i Oslo natt.

Politiet har i ettermiddag avhørt mannen, samt et kvinnelig vitne (27), og har nå dannet seg et bilde av hva som skjedde.

- Siktede og vitnet var tilstede i siktedes leilighet, da fem personer med truende atferd kom på besøk, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.
 

De fem personene var ikke etnisk norske, og politiet sa tidligere i dag at mennene var maskerte. Til tross for sin aggressive oppførsel ble de sluppet inn.

- Det ble etterhvert tumulter inne i leiligheten, og 28-åringen avfyrte et skudd som traff en 22 år gammel mann i mageregionen, sier Rohde.

Ifølge politiet tilhører mannen som ble skutt Oslos gjengmiljø og er kjent for politiet fra tidligere saker.

Flere personer ringte til politiet angående bråket som utviklet seg i leiligheten. Meldingen om skyteepisoden kom klokka 03.56 natt til lørdag.

28-åringen selv ringte politiet for å be om hjelp før han selv trakk våpen.

I RESPIRATOR: 
22-åringen ble fraktet til Ullevål universitetssykehus hvor han har lå fire timer på operasjonsbordet. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
I RESPIRATOR: 22-åringen ble fraktet til Ullevål universitetssykehus hvor han har lå fire timer på operasjonsbordet. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer

Politiet ønsker ikke å kommentere om det var flere våpen på stedet, og vil heller ikke si noe om motivet for skytingen.

- Men vi har noen tanker om hvorfor dette skjedde, sier Rohde.

- Det er ikke grunn til å tro at dette har vært et gjengoppgjør. Det kan virke som dette har vært et oppgjør av privat karakter, sa vaktleder Lennart Kyrdalen ved Sentralvakta i oslopolitiet til Dagbladet.no tidligere i dag.

Mannen er siktet for legemsbeskadigelse med alvorlig skadefølge.

22-åringen ble fraktet til Ullevål universitetssykehus hvor han har lå fire timer på operasjonsbordet. Tilstanden skal nå være stabil.

28-åring ba politiet om hjelp