28-åring døde etter slagsmål

28-åringen som natt til torsdag ble sparket ned på Stortorvet i Oslo, døde i natt av skadene. - Ikke grip inn i slagsmål, advarer Oslo-politiet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mye tyder på at den 28 år gamle mannen var en tilfeldig forbipasserende som forsøkte å dempe fire gutter i en opphisset krangel i en parkert bil. Han ble slått og havnet med hodet i brosteinene. I fallet pådro han seg alvorlige hodeskader. Han lå i respirator etter at han ble operert på Ullevål sykehus torsdag, men døde av skadene litt før klokken to natt til søndag.

To gutter på 16 år ble fredag varetektsfengslet i to uker for overfallet. En 14-åring er avhørt i saken og løslatt, mens politiet jakter på en 17 år gammel gutt som har status som siktet. Han var i formiddag fortsatt ikke pågrepet, får NTB opplyst ved Oslo politikammer. De to varetektsfengslede 16-åringene er ikke avhørt i helgen, men politiinspektør Mette Haldorsen ved voldsavsnittet regner med at siktelsen mot de to vil bli utvidet. - Ja, det er det ikke tvil om. Siktelsen vil minst lyde på grov legemsbeskadigelse med døden til følge, sier Haldorsen.

- Bare gå forbi

Politiinspektør Gunnar Larsen i Oslo advarer folk mot å gripe inn i krangler og slagsmål.

- Bare gå forbi, rett og slett. En inngripen kan bli for farlig. Ofte løser kranglene seg, sier han.

- Men, dersom det er vergeløse barn eller eldre som blir utsatt for noe, bør de få hjelp, sier Larsen til TV 2.

De siste 30 årene har anmeldte voldsepisoder steget fra rundt 600 i året til godt over 2.000.

(NTB)