DRAP: Nilofer Naseri ble drept på Melhus i september i fjor. Ektemannen er dømtfor drapet. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
DRAP: Nilofer Naseri ble drept på Melhus i september i fjor. Ektemannen er dømtfor drapet. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

28-åring dømt til 13 års fengsel for Melhus-drapet

Dømt for å ha drept kona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den drapsdømte ektemannen til Nilofer Naseri fra Melhus er dømt til 13 års fengsel i lagmannsretten, som dermed opprettholder straffen fra tingretten, melder Trønderbladet.

Dommen i Frostating lagmannsrett er den samme som i Sør-Trøndelag tingrett i februar i år, og lik aktor Unni Sandøys påstand tirsdag, skriver Trønder-Avisa.

Tre fagdommere og en av lekdommerne mente at 28-åringen skulle dømmes til 14 års fengsel, men at tilståelsen skulle medføre ett års strafferabatt.

Tre av lekdommerne mente på sin side at 28-åringen burde dømmes til 15 års fengsel med ett års fradrag for tilståelsen.

Nilofer Naseri ble funnet drept i sin egen leilighet i Melhus sentrum 28. september i fjor.

Hun var både knivstukket og kvalt, og ifølge aktor Unni Sandøy må det ha vært en dødskamp som har pågått i flere minutter.

De to er opprinnelig fra Afghanistan og hadde en sønn sammen, men bodde ikke sammen da drapet skjedde.

- Slik politiet forstår det ønsket hun skilsmisse. Hun har tidligere vært i kontakt med politiet ettersom hun har følt seg truet, og hadde fått voldsalarm, sa Marit Fostervold ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet etter drapet.

(NTB)