28-åring fikk elleve år for Halsnøy-drapet

Drepte 60-åring med balltre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En 28-åring som var tiltalt for det såkalte Halsnøy-drapet i 2005, ble i dag dømt til elleve års fengsel i Gulating lagmannsrett for forsettlig drap «under særdeles skjerpende omstendigheter», skriver BT.no.

28-åringen fra Austevoll i Hordaland har tilstått at han dro til Halsnøy i nabokommunen Kvinnherad og drepte 60-årige Asbjørn Hvidevold ved å slå ham gjentatte ganger i hodet med et balltre av metall.

Mannen ble først 13 års fengsel i tingretten, men dommen ble anket til lagmannsretten, der juryen først frikjente ham, før kjennelsen ble satt til side av fagdommerne, et svært sjeldent scenario i norsk rettsvesen.

Lang rettsprosess

Den svært spesielle drapssaken har rullet og gått i rettssystemet i Hordaland i godt over to år. Hvidevold ble funnet drept i sitt hjem 18. oktober 2005, og tre menn ble kort tid etter siktet for drapet:

Den nå dømte 28-åringen innrømmet tidlig å ha slått Hvidevold til døde med balltreet, mens en 21-årig kamerat ble tiltalt for å ha vært til stede, men ikke grepet inn. 28-åringens far ble tiltalt for å ha oppmuntret sønnen til å mishandle og drepe 60-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer