Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

28-åring livstruende skadd etter knivstikking

Fire tenåringer i Mandal siktet for legemsbeskadigelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den første knivstikkingen skjedde like før klokka 01. Det 17 år gamle offeret ble sendt til behandling ved Sørlandet sykehus i Kristiansand.

Mannens tilstand var stabil søndag morgen. Politiet sier til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) at de ikke har mistenkte i saken, men at flere vitner er avhørt.

Fire tenåringer siktet

Rundt en time etter den første knivepisoden, klokka 02.09, fikk politiet melding om at en 28 år gammel mann fra Mandal var stukket ned med kniv nær sentrum av byen.

Etter behandling ved Sørlandet sykehus i Kristiansand ble skadene i hjerteregionen vurdert som så alvorlige at 28-åringen ble sendt til Oslo med helikopter for ytterligere oppfølging i 11-tiden søndag.

– Mannen har fått livstruende stikkskader i brystregionen. Han er operert og er til intensivbehandling. Tilstanden er ustabil, og pårørende er underrettet, opplyser Ullevål universitetssykehus søndag ettermiddag.

– Vi har brakt inn fire ungdommer i alderen 16 til 18 år og siktet dem for legemsbeskadigelse. De er alle tilreisende og ble knyttet til åstedet av flere vitner, sier stasjonssjef Nils Olaf Holbek ved Mandal politistasjon.

Politiet har ikke klart å bringe på det rene verken motiv eller hendelsesforløp i noen av sakene, utover at det er kommet til konflikt der noen har trukket kniv.

Mye folk i gatene

På grunn av årets Skalldyrfestival var det mange mennesker i gatene. Til tross for at knivstikkingene skjedde utenfor festivalområdet, var det flere vitner i begge sakene.

– Knivstikkingen skjedde i øvre deler av byen hvor folk ferdes forbi. Vi håper derfor på å få gode observasjoner, sier Holbek.

Til tross for at de to ofrene ble stukket ned bare 150-200 meter fra hverandre, skal ikke politiet ha grunn til å tro at det er en sammenheng mellom de to sakene.

– Vi fortsetter å etterforske sakene parallelt og avhører så mange vitner som mulig. De to fornærmede kan foreløpig ikke forklare seg, så vi må basere oss på hva folk har sett før, under og etter knivstikkingene.

(ANB)