28-åring pågrepet etter skyting mot afrikanske migranter: - Gjorde fascistisk hilsen etter angrepet

To personer i en svart bil kom kjørende og åpnet ild mot afrikanske migranter i byen Macerata i Italia.

SKUTT: Ambulansepersonell hjelper en av de fire migrantene som ble skutt av en mann i en svart bil i Macerata i formiddag. Macerata ligger sentralt i Italia noen mil unna adriaterhavskysten. Foto: Guido Picchio / EPA / NTB scanpix
SKUTT: Ambulansepersonell hjelper en av de fire migrantene som ble skutt av en mann i en svart bil i Macerata i formiddag. Macerata ligger sentralt i Italia noen mil unna adriaterhavskysten. Foto: Guido Picchio / EPA / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fem menn og én kvinne, alle utlendinger, ble skadd i flere skyteepisoder i den italienske byen Macerata i formiddag.

Tilstanden er livstruende for en av dem, sier Maceratas ordfører Romano Carancini til TV-stasjonen Sky TG24.

Det var ved 11-tida et to menn i en svart Alfa Romeo kom kjørende, og en av dem åpnet ild. Mannen skjøt og såret to unge afrikanske migranter. Ifølge avisa Corriere della Sera ble en annen migrant og en afrikansk kvinne skutt litt seinere.

Myndighetene i byen opplyser ifølge NTB at den mistenkte 28-åringen ble pågrepet rundt to timer etter at skytingen begynte. Alle ofrene er utlendinger, melder politiet.

Det antas at det kan ligge et rasistisk motiv bak skyteangrepet. Tidligere denne uken ble nemlig en italiensk kvinne funnet drept og partert i Macerata. Den hovedmistenkte i denne saken er en migrant fra Nigeria.

Etter angrepet gikk mannen ut av bilen og gjorde en fascistisk hilsen, skriver italienske medier ifølge NTB.

Ordføreren i byen ba folk holde seg innendørs mens ugjerningene pågikk.

- Det er en væpnet mann i en bil som skyter i byen, skrev ordfører Romano Carancini på Facebook.

En av skyteepisodene fant sted ved togstasjonen i byen, ifølge BBC.