28-åring tilstår knivdrap på kvinne i Oslo

Etter lange avhør i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/Expressen): En 28-årig svensk mann har tilstått å ha drept en kvinne i Fredensborgveien i Oslo natt til i går, opplyser hans forsvarer Johnny Veum til NRK Dagsrevyen.

Ifølge Veum kom tilståelsen etter lange avhør i natt.

- Veldig lei seg - Han har forklart politiet hva som skjedde, og erkjent at det er han som er gjerningsmannen, sier advokaten til Expressen.

Veum opplyser at 28-åringen frivillig kom med tilståelsen under avhøret - men at klienten ikke skjønner hvordan drapet kunne skje.

- Han er veldig lei seg, han ville det ikke slik.

- Hvilke hensikter hadde han? Var han der for å skade paret?

- Det kan jeg ikke uttale meg om.

Søsken Til sammen fem personer er siktet i drapssaken - to svenske menn, to norske menn og en norsk kvinne. Mennene, alle i 20-åra, er siktet for drap eller medvirkning til drap, mens den 18-årige kvinnen er siktet for å ha skjult en av de siktede, som er hennes bror.

Det var klokka 01.20 natt til i går Oslo-politiet rykket ut til et innbrudd i Fredensborgveien. I leiligheten fant de den 25-årige svenske kvinnen drept og hennes svenske mannlige samboer kritisk skadd. Han er nå utenfor livsfare.

To av mennene ble pågrepet rett utenfor den aktuelle bygården, mens de to andre, og kvinnen, ble pågrepet mens politiet holdt pressekonferanse om drapet i går ettermiddag.

Politiet har vært tilbakeholdne med informasjon om saken, men har bekreftet at drapet «har en forhistorie».

Avhørte samboeren De drapssiktede mennene har sittet i lange avhør i går og i natt. Politiet fikk i går også snakket med den avdøde kvinnens hardt skadde samboer.

- Han var i stand til å gi oss sentrale opplysninger, sa etterforskningsleder Grete Lien Metlid til Dagbladet tidligere i dag.

Dagen før hun ble drept, uttrykte den svenske kvinnen frykt for å bo i bygården, etter et innbruddsforsøk i forrige uke. Inngangsdøra til leiligheten ble brutt opp før drapet.

Tidligere i dag samlet venner av den drepte svenske kvinnen seg utenfor bygården for å minnes henne.

- Hun var en fantastisk person. Glad og snill, sier en av de sørgende til Expressen.

Dagbladet følger saken.

MINTES: Venner av den drepte kvinnen samlet seg tidligere i dag utenfor bygården i Fredensborgveien for å minnes henne. Foto: JOHN T. PEDERSEN / DAGBLADET
MINTES: Venner av den drepte kvinnen samlet seg tidligere i dag utenfor bygården i Fredensborgveien for å minnes henne. Foto: JOHN T. PEDERSEN / DAGBLADET Vis mer