28 drept av skolemelk

Minst 28 skolebarn ble drept av melka de fikk på skolen i en landsby i Andesfjellene i Peru i helga. De fleste døde på vei hjem fra skolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Peruansk TV har vist bilder av barn som hadde segnet om utenfor skolen og på dørstokken hjemme. Tørrmelka i skolematen de fattige indianerne ble servert ble tilberedt i en kjele som ikke var vasket etter at det hadde vært blandet insektmidler i den. Barna som ble drept av insektgiften var fra fem til femten år gamle.

- Ytterligere 20 barn behandles for forgiftning, to av dem er kritisk syke, sier dr. Holguer Levon, direktør ved det regionale sykehuset i Cuzo, til telegrambyrået AP. Landsbyen ligger litt over 50 mil sørøst for hovedstaden Lima.

Ulykken skjedde fredag. Ungene fikk sitt daglige skolemåltid klokka 11 på formiddagen. Da skoleklokka ringte og ungene skulle hjem ble de syke.

Peruansk TV har vist bilder av de døde ungene som ligger langs en kjerrevei, mens kameraene fanger inn Andesfjellenes majestetiske profil i bakgrunnen. Fortvilte foreldre forteller om hvordan de selv så ungene sine segne om da de kom hjem. Det var ingen som kunne hjelpe dem i den isolerte fjelllandsbyen.