28 drept i amerikanske rakettangrep

En av de drepte tilhører al-Qaida, ifølge pakistansk etterretning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 28 mennesker skal være drept i to amerikanske rakettangrep i Pakistan i dag, melder CNN. Minst en av de drepte tilhører al-Qaida-nettverket, ifølge en pakistansk etterretningskilde.

Førerløst fly

Etter alt å dømme var det et amerikansk førerløst fly som fredag avfyrte flere raketter mot en bygning i byen Mir Ali i regionen Nord-Waziristan.

21 mennesker skal ha blitt drept i dette angrepet.

Byen er kjent for å tiltrekke seg utenlandske ytterliggående islamister blant annet fra Sentral-Asia og arabiske land, skriver NTB.

CNN siterer nyhetsbyrået AP på at al-Qaida-krigeren Abu Kasha skal være drept. Kilder AP har vært i kontakt med sier at Abu Kasha har bodd i området i tre år. Han skal ha hjulpet til med å organisere angrep i Afghanistan. 

Abu Kasha skal ha hatt en lederrolle i al-Qaida, uten å tilhøre toppsjiktet i terrornettverket. Det antas at også flere av de andre som ble drept, tilhører væpnede grupper, melder NTB.

Ifølge BBC skal Abu Kasha komme fra Irak.

ANGREP: Tidligere amerikanske rakettangrep i Pakistan har skapt store ødeleggelser. Foto: Abdullah Noor/AP
ANGREP: Tidligere amerikanske rakettangrep i Pakistan har skapt store ødeleggelser. Foto: Abdullah Noor/AP Vis mer

15 angrep

Senere i dag rammet et annet rakettangrep en bygning i regionen Sør-Waziristan. Her ble sju mennesker drept, deriblant flere utenlandske ytterliggående islamister, ifølge en pakistansk sikkerhetskilde.

USA har gjennomført rundt 15 rakettangrep mot opprørere i de pakistanske stammeområdene langs grensen mot Afghanistan siden begynnelsen av september.
 
En mengde mennesker har mistet livet, men så langt er det ikke bekreftet at noen høytstående Taliban- eller al-Qaida-ledere er blitt tatt av dage, skriver NTB.

Dagens angrep kom to dager etter at den pakistanske regjeringen kalte USAs ambassadør inn på teppet og krevde at rakettangrepene måtte stanses umiddelbart.