Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

28 drept i bussulykke

Bussen kjørte av veien i det dårlige været. Mange skadde ble sittende fast i vraket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 45 mennesker ble skadd i ulykken, ifølge redningsmannskapene.

Omkring 20 passasjerer ble sittende fast i bussvraket i flere timer før de ble hentet ut og fraktet til sykehus, noen av dem med helikopter.

Den tyskregistrerte turistbussen med to etasjer var på vei til Spania fra Hanover. Regnvær hadde gjort veiene i området rundt Lyon våte, og rapporter fra øyenvitner kan tyde på at bussen holdt for høy fart under de dårlige værforholdene.

En teori går ut på at sjåføren mistet kontrollen over kjøretøyet da han forsøkte å kjøre forbi en annen bil, men franske myndigheter sier ingen andre kjøretøyer var involvert i ulykken. Redningsmannskapene tror det høye dødstallet skyldes at noen passasjerer først ble kastet ut av bussen og deretter truffet av vraket da det rullet nedover en skråning.

De fleste av de over 70 passasjerene var eldre mennesker fra forskjellige steder i Tyskland. Mange hadde vunnet turen til Spania i et lotteri.

Ulykken skjedde mindre enn to uker etter at 33 tyske turister mistet livet da en buss ble truffet av et tog på en planovergang i Ungarn.

(NTB)

FIKK DØDEN I PREMIE:</B> Mange av pensjonistene i bussen hadde vunnet turen i et lotteri. Flere ble sittende fast i bussen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media