VOLDELIG: Føderalt politi tar seg inn i fengselet, tungt bevæpnet med automatvåpen. Foto: EPA
VOLDELIG: Føderalt politi tar seg inn i fengselet, tungt bevæpnet med automatvåpen. Foto: EPAVis mer

28 fanger drept i narko-oppgjør

En gjeng bevæpnet seg med pistoler og rifler og tok seg inn til en annen gjeng. Da ble det blodig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): 28 fanger ble drept i et gjengoppgjør i fengselet Mazatlan i den nord-vestre staten Sinaloa i Mexico. Fangeoppgjøret knytter seg til den stadig blodige narkokrigen som herjer landet sør for grensa til USA.

Den ene gjeng, bevæpnet med pistoler og rifler, tok seg inn i en del av fengselet hvor en rivaliserende gjeng sitter inne. Der begynte de å skyte vilt rundt seg, sier en representant for politiet, ifølge BBC.

- Overbefolket To politimenn og en fangevokter ble skadd da de forsøkte å stoppe kampene. Politi og soldater innkalt fra hæren fikk seinere kontroll over fengselet. Ifølge lokal media kjemper de to gjengene om kontroll over narkotrafikken i området.

Sinaloas guvernør uttalte forrige uke at fengselet var overbefolket, og ba om at fangene med mest alvorlige straffer skulle bli overført til et annet fengsel.

I går ble en konvoi med føderale politimenn angrepet i staten Michoacan vest i Mexico. Dødstallene har i løpet av natta økt med ytterligere to politimenn og er nå oppe i tolv drepte i bakholdsangrepet.

Tortur og trusler Narkokartellene i Mexico er svært mektige - og voldelige. Kartellet som mistenkes å stå bak bakholdsangrepet i går, torturerte og drepte tolv føderale politimenn i fjor sommer.

Det er ikke uvanlig at kartellene tar politimenn som gisler og torturerer og parterer dem før de blir lagt ut i byer med trusler lagt på kroppen.

De mexicanske narkokartellene står for 90 prosent av innførselen av kokain og heroin til USA. Over 23 000 mennesker er drept så langt siden narkokrigen startet i 2006. Forrige fredag var den mest blodige så langt med 70 drepte i narkorelatert vold.

PÅRØRENDE: En pårørende forsøker å få informasjon om sin kjære utenfor Mazatlan-fengselet i Mexico. Foto: AP
PÅRØRENDE: En pårørende forsøker å få informasjon om sin kjære utenfor Mazatlan-fengselet i Mexico. Foto: AP Vis mer