28. juni: Voldtektsdømt mann (59) pågrepet for ny voldtekt. Torsdag: Voldtektsdømt mann (49) pågrepet for ny voldtekt

- Noe må gjøres!

- NOE MÅ GJØRES: En 49 år gammel mann ble i går pågrepet og siktet for voldtekt etter at politiet etterlyste ham med bildet til venstre. Den pågrepne er tidligere voldtektsdømt. Lisa Arntzen (t.h) i Dixi ressurssenter for voldtatte reagerer sterkt.
- NOE MÅ GJØRES: En 49 år gammel mann ble i går pågrepet og siktet for voldtekt etter at politiet etterlyste ham med bildet til venstre. Den pågrepne er tidligere voldtektsdømt. Lisa Arntzen (t.h) i Dixi ressurssenter for voldtatte reagerer sterkt.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter nesten 30 år bak murene for et drap og flere voldtekter slapp en 59 år gammel mann ut. For rundt en måned siden kom meldingen om at han hadde blitt pågrepet igjen og siktet for voldtekt i Horten

59-åringen ble pågrepet natt til lørdag 28. juni, siktet for å ha voldtatt en kvinne i 40-åra.

- Noe må gjøres Torsdag morgen skjedde det igjen - en tidligere voldtektsdømt mann (49) ble pågrepet for voldtekt ved et serveringssted ved Kirkeristen i Oslo sentrum.

- Her må noe gjøres. Når man ser at gjentakelsesfaren er så stor, bør de følges opp bedre. Det bør ikke være frivillig å bli fulgt etter soning, sier Lisa Arntzen i Dixi ressurssenter for voldtatte til Dagbladet.

Arntzen, som leder aksjonen «Stopp voldtekt», understreker at hun er for prinsippet om at man skal tilbake til samfunnet etter endt soning.

Reagerer sterkt Hun reagerer sterkt på at dette kunne skje midt i Oslo sentrum på morgenkvisten.

- Man tenker ikke at noe sånt skal skje, men det overrasker meg ikke. Det skjer voldtekter i slottsparken og andre steder der det ferdes mye mennesker, sier hun til Dagbladet.

- Det er umulig å si hvorfor mannen gjorde som han gjorde akkurat da, men det kan være en impulshandling. Han har jo gjort det før, og tror kanskje han vet hvordan han kan gjøre slikt skjult, sier hun videre.

Hun understreker at det uansett er en stor belastning for fornærmede.

- Det kommer uansett som et sjokk, og det er en kjempestor belastning. Mange klarer seg bra på sikt, men det er en traumatisk opplevelse.

- Viktig med forebygging Hun mener denne saken viser at det kan være nyttesløst og gi råd til jenter og kvinner, og mener at forebygging og behandling for serieovergripere er svært viktig for å unngå flere slike hendelser.

- Det har ikke mye hensikt å gi jenter råd når det for eksempel kan skje på vei til jobb om morgenen. Det er viktig å forebygge, og behandling bør ikke være frivillig, sier Arntzen til Dagbladet.