Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

New Orleans

28 mennesker skadet da bil kjørte inn i folkemengde i USA

Én person pågrepet. 

KAOS: Sporene etter kveldens voldsomme dramatikk er tydelige i New Orleans. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton
KAOS: Sporene etter kveldens voldsomme dramatikk er tydelige i New Orleans. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 28 personer ble skadd da en fyllekjører kjørte inn i en folkemengde som så på Mardi Gras-paraden i New Orleans lørdag kveld.

Fem av disse skal være kritisk skadet, melder CNN, men det skal ikke være snakk om livstruende skader. 21 personer ble sendt til sykehus, ifølge WDSU.

- Foreløpige rapporter går ut på at et titalls personer er kritisk skadd, sier polititalskvinne Ambria Washington til lokalavisa The Times-Picayune.

Episoden fant sted like før klokka 19 lokal tid under det som omtales som et av verdens mest berømte karneval.

Greg McNeely var vitne til episoden og sier det var en pickup som kom farende inn i folkemengden.

- Han tok ut flere rader med folk, sier McNeely om føreren.

Ifølge CNN er én person pågrepet av politiet mistenkt for fyllekjøring.

Mannen skal først ha styrt pickupen inn i to andre biler, før han traff folkemengden. Bilder fra stedet viser ødeleggelsene mannen påførte områdene og folkene som var samlet for å se på paraden.

Politisjef Michael Harrison forteller CNN at politiet mistenker at mannen som kjørte inn i folkemengden var «meget ruspåvirket».

- Det er ikke snakk om et terrorangrep? spør WDSUs reporter på stedet.

- På nåværende tidspunkt ser det ut som det var en veldig ruset person som kjørte inn i flere biler og i en rekke uskyldige mennesker, svarer Harrison.

Den yngste av de skadde skal være rundt tre, fire år gammel, ifølge politibetjenten WDSU snakket med på stedet etter ulykka. Barnet skal være lettere skadd.

FEST: En kvinne snakker i telefonen ved åstedet for ulykken. Hun og de andre frammøtte var på stedet for se på Mardi Gras-paraden. Foto: AP Photo/Gerald Herbert
FEST: En kvinne snakker i telefonen ved åstedet for ulykken. Hun og de andre frammøtte var på stedet for se på Mardi Gras-paraden. Foto: AP Photo/Gerald Herbert Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media