28 nye smittet: - Flere utbrudd

Smittesituasjonen blir stadig verre i Ullensaker.

SMITTE: Flere personer som gjestet sportsbaren Hydranten på Jessheim lørdag 19. juni, har fått påvist coronaviruset. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SMITTE: Flere personer som gjestet sportsbaren Hydranten på Jessheim lørdag 19. juni, har fått påvist coronaviruset. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ullensaker kommune opplyser i en e-post til Dagbladet at det siste døgn er meldt om 28 tilfeller av coronasmitte blant personer bosatt i kommunen.

- Det pågår nå flere smitteutbrudd i kommunen, og det er påvist flere tilfeller av Delta-varianten av coronaviruset, skriver kommunen.

Lang liste med smittesteder

Kommunen skriver videre at dagens smittetall gir et økt informasjonsbehov. De går derfor ut med oversikt over utbrudd og smittetilfeller tilknyttet institusjoner, bedrifter og aktiviteter i kommunen inneværende uke:

  • Sju av de smittede siste døgn var gjester ved Hydranten sportsbar 19. juni. Så langt er det påvist totalt 16 smittetilfeller blant personer som besøkte Hydranten samme dag, 14 av disse er bosatt i Ullensaker. Så langt er fem påvist smittet med Delta-varianten, og det ventes venter på svar om sekvensering av de øvrige positive prøvene.
  • I tillegg til gjester ved Hydranten sportsbar, er ytterligere fem smittetilfeller fra tidligere uker nå bekreftet å være Delta-varianten av viruset.
  • Fem barn som har deltatt på friidrettsskole og fotballskole har fått påvist smitte. Totalt 31 barn og ni trenere er i karantene.
  • Ved Hoppensprett Skogmo barnehage er to barn påvist smittet. Fire barn og en ansatt er satt i karantene, og en avdeling er satt i ventekarantene.
  • Ved Læringsverkstedet Gystadmarka DoReMi barnehage er en ansatt bosatt i en annen kommune smittet. 15 barn og fire ansatte er satt i karantene.
  • Ved Mamma Mia barnehage i Kløfta er ett barn smittet. 32 barn og 13 ansatte er satt i karantene.
  • Ved en arbeidsplass i kommunen er det et utbrudd med hittil seks påviste smittetilfeller. Fire ansatte er satt i karantene og alle ansatte testes onsdag.
SKJENKESTOPP: Assisterende helsedirektør Espen Nakstad om skjenkestopp, og faren smitte på utesteder. Vis mer

- Ikke dramatisk

Kommuneoverlegen sier utviklinga er forventet. Han forklarer det med gjenåpninga i kommunen.

- Nå har vi flere pågående utbrudd i kommunen, og det er påvist flere tilfeller av Delta-varianten av viruset blant smittede fra tidligere uker. Jeg vurderer imidlertid situasjonen som ikke dramatisk, sier kommuneoverlege Lars Meyer-Myklestad, og legger til:

- Som vi har uttalt tidligere, er det forventet at det kommer spredte utbrudd nå som samfunnet har åpnet mer opp.

INDISK VIRUSMUTASJON: Assisterende helsedirektør Espen Nakstad om den indiske virusmutasjonen i Norge. Video: Dagbladet TV. Reporter: Edward Stenlund Vis mer

- På største alvor

Fungerende ordfører, Lars Halvor Stokstad Oserud, sier han har forståelse for at innbyggerne kan bli bekymret.

- Selv tar jeg også situasjonen på det største alvor. I likhet med kommuneoverlegen, tror også jeg at vi vil klare å slå ned utbruddene vi har her nå ved hjelp av solid arbeid med karantene, testing og smittesporing. Kommunens politiske og administrativ ledelse følger situasjonen tett og vurderer fortløpende om det er behov for å gjeninnføre lokale smittevernregler. Ennå er det ikke grunnlag for dette, og jeg håper inderlig det ikke blir det og at alle bidrar til å dempe smittespredningen, sier Oserud.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer